Sport

2015.11.29. 08:12

A megszokottnál többet hibázva is magabiztosan nyert a Dág

Címkék#Dág

Nem játszott kiemelkedően és többször is magára húzta ellenfelét, de így is elérte célját és elhozta a három pontot Pécsről Szauter Ferenc csapata.

K.A.

Röplabda NB I., férfiak, 10. forduló
Pécs–Dág KSE 1:3 (-17, 25, -21, -24)

Pécs, 250 néző, vezette: Kiss Z., Szabó Zs.
Dág: Oszuska G., Krupánszki, Horváth, Takács, Jánossy, Szauter P., Koch (libero). Csere: Bagics, Sárik. Edző: Szauter Ferenc.A Dág majdnem teljes csapattal utazott a Mecsekaljára, ezúttal Oszuska I. Zoltán és Oszuska II. Zoltán hiányoztak a keretből. Az első szettben 13-13-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután a kiváló nyitásoknak és a feljavuló védekezésnek köszönhetően 19-13-ra elhúzott a vendégcsapat. A játszmának ez a szakasza döntőnek bizonyult, innen már könnyedén húzta be a szettet a Dág.

A második játékrészban is szinte végig Szauter Ferenc együttese vezetett, bár a stabil, két pont körüli előnyét nem tudta jelentősen növelni. A szett közepén és végén elkövetett két buta hiba aztán döntőnek bizonyult, a Pécs egyenlíteni tudott. A Dág magának tette nehézzé a meccset, hiszen egy magabiztos 2:0 helyett így 1:1-gyel vágtak neki a csapatok a harmadik szettnek. Itt Szauterék többször is 4-5 ponttal elhúztak, de a szívósan küzdő pécsiek kétszer is felzárkóztak egy pontra. A vendégek végül, ha szorosan is, de megnyerték a harmadik játszmát, bár sokszor fordult elő, hogy a jól kivitelezett támadások végén elrontották az ütéseket. A negyedik szett a harmadikhoz hasonlóan alakult, hiszen végig a Dág vezetett, a hazaiak pedig "tapadtak" rájuk. Bár a baranyaiak nem játszottak rosszul, elsősorban mégis a vendégek hibáiból éltek, akik sokszor csak maguknak köszönhették, hogy nem sikerült hamarabb befejezni a mérkőzést. Végül a harmadik meccslabdát sikerült értékesíteni, így ezt a meccset is megnyerte a dági csapat.

Szauter Ferenc: – A három pontot sikerült megszereznünk, de sajnos elveszítettünk egy szettet. Reméljük, ez nem fog sokba kerülni a végelszámolásnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!