Sport

2014.12.14. 09:02

Tatai AC: Fölényes győzelem az őszi idényzárón

37-24-re győzött a Tatai AC hazai pályán a Veszprém U23-as csapata ellen a férfi kézilabda NBI/B 13. fordulójában, szombaton. A TAC sorozatban az ötödik győzelmét aratta, és a tabella élmezőnyében zárta az őszi szezont.

kemma.hu

Tatai AC – MKB MVM Veszprém U23  37-24 (19-10)
legjobb tatai góldobók: Kanyó Bence 6, Kiss Ádám, Kőhalmi Dániel, Hollós Máté, Kanyó Ádám 4-4

A Tatai AC szerezte az első gólt, egy szép támadás után Hajdu Tamás vette be veszprémi kaput. A vendégek eleinte tartották a lépést, a 10.percben 4-4 állt az eredményjelzőn. Érdekesség, hogy ebben az időszakban a TAC két alkalommal is emberhátrányban szerzett gólt, előbb Márton Ádám, majd Kanyó Ádám révén. A félidő közepén aztán fokozatosan kijött a két csapat közötti különbség.

A recept a következő volt: jó védekezés után Czérna Tibor védett, elöl pedig Kanyó Bence vezérletével hazai gólok születtek. Sikerült egy újabb hátrányt két lőtt góllal zárni: a huszadik percben már 13-7 volt a hazaiaknak. A hátralévő időben tovább nőtt a különbség, a szünetre 19-10-es tatai előnnyel vonulhattak az együttesek.

A második harminc percben sem változott a játék képe, ha a fiatal veszprémiek átjutottak a Kányai-Kőhalmi falon, akkor a második félidőre beálló Varga Attila állta a lövések útját. A sokadik emberhátrányt is góllal, gólokkal zárta a csapat, ebben az időszakban különösen Kiss Ádám és Kanyó Ádám brillírozott elöl.

Állandósult a két csapat között a tíz gólos különbség, aztán a két Endrédi-testvér is betalált, Varga Attila pedig hetest fogott, így az utolsó tíz percre 32-19-cel fordultak rá a csapatok. Ekkor már örömkézilabdát játszott a Tatai AC, volt kínai figura, hát mögötti passz, a vége 37-24 lett.

- Elégedett vagyok a csapattal, a figurális játék hatékonyan működött. Mindkét kapus jól védett, a mai találkozón mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Jól zártuk a félévet, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk! – mondta a lefújás után Fülöp Péter vezetőedző.

- Az év végi hangulat ellenére az utolsó találkozóra is maximális koncentráltsággal készültünk. Komolyan vettük az ellenfelet, és már az első félidőben sikerült megnyugtató előnyt szerezni. A vége már örömjáték volt, örülök, hogy mindenki pályára lépett, és hozzá tudott tenni a sikerhez – tette hozzá a hat gólig jutó Kanyó Bence.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!