Sport

2014.12.26. 08:42

Másfél perc elég volt Bálintnak

Címkék#Tatabánya

A Tatabányai Sport Club versenyzői Nagysápon, a fővárosban és megyeszékhelyünkön is jeleskedtek. A lányok és a fiúk is dobogóra állhattak az év utolsó versenyein.

Hamburger K.

A közelmúltban Nagysápon rendezték meg a diák és utánpótlás leány csapatbajnokságokat. A megmérettetésen a Tatabányai Sport Club ifjú hölgyei is részt vettek. Diák csapatuk a tizenkét együttesből tizedik lett, míg utánpótlás csapatuknak hét induló közül sikerült a dobogóra harmadik fokára állnia.

A következő viadalon már a fiúk léptek a szőnyegre. Budapesten, az ESMTK birkózótermében rendezték a serdülő szabadfogású országos bajnokságát.
Nem a legjobb előjelekkel utazott a tatabányai gárda Budapestre, hiszen a kadet magyar bajnoki bronzérmes Járinka Dániel betegség, míg a diák magyar bajnok Gyürky Tibor ujjtörés miatt nem indulhatott.

Így két fővel képviseltette magát a Tatabányai Sport Club. Palkó Bence a tőle elvárhatót teljesítette és a +100 kg-ban az ötödik helyen végzett. Lencse Sándor rendkívül peches birkózással 6:1-es vezetésről maradt alul, így ő nem került a legjobb hat közé.

Megyeszékhelyünkön is tartottak versenyt még idén. Tatabánya adott ugyanis otthont a diák II. szabadfogású országos bajnokság döntőjének, ahol ötvennyolc egyesület több, mint kétszáz birkózója mérte össze tudását.
A házigazdák ezúttal is kitettek magukért. A megnyitó ünnepségen jelen volt többek között Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere és Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke is.

A TSC fiataljai sérülések és betegségek miatt kisebb létszámban tudott csak indulni, de ennek ellenére a jó eredmény nem maradt el.
Harmincnyolc kg-ban, huszonkilenc induló közül öt győzelemmel Balázs Bálint állhatott a dobogó tetejére, aki fantasztikus birkózással szerepelt, minden mérkőzése idő előtt ért véget, mert vagy kétvállas vagy technikai tusgyőzelmet aratott és a döntő mérkőzése is csupán másfél percig tartott.
Meg kell jegyezni, hogy Bálint korcsoportjában ebben az évben minden versenyt megnyert és ez a diadal méltóképpen aranyozta be az idei esztendőt számára. +69 kg-ban Kalamán Imre jeleskedett, aki végül a pontot érő ötödik pozíción zárt. Szabó Marcell néhány szép győzelme ellenére nem tudott az első hatba kerülni, mint ahogy Szabó Bence és a kettős igazolású Bilszky Márk sem (Tatabányai SC-Tatai AC).

A Tatabányai Sport Club eredményei:
Nagysáp: Diák csapat tagjai: Buday Hanga, Prazsák Zsanett, Karácsony Panna, Buday Csenge, Kovács Petra, Karácsony Dorka, Szabó Daniella. A bronzérmes utánpótlás gárda tagjai: Oláh Viktória, Réczi Bianka, Kis Eszter, Wendler Zsuzsanna, Wendler Mónika, Fodor Csilla, Hunka Georgina. Budapest: +100 kg: Palkó Bence 5. hely, Tatabánya: 38 kg: Balázs Bálint 1. hely, +69 kg Kalamán Imre 5. hely. Edzők: Katona Géza, Turák Pál, Ungi Lajos valamint Szerencse Mónika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!