Sport

2014.12.11. 11:16

Már a japánok is felfigyeltek Larionra, Chuck Norris ifjú ácsi helytartójára

Emlékeznek Mörk Patrik Larionra, a kőkemény nyolcéves ácsi kisfiúra, akinek már az anyaméhben ökölbe szorult a keze? Általunk is megénekelt, nem mindennapi képességeit nemrég a karate őshazájából érkező Ashihara nagymester is elismerte.

V. Zs.

A még csak 8 éves Mörk Patrik Larion, becenevén Ricko első ránézésre kortársaihoz hasonló kisfiúnak tűnhet, ám egyre többen ismerik arról, hogy egy különleges küzdősport képviselője. Az ácsi karatekölyök 6 éves kora óta hódol a sportágnak. Nemrég részt vett egy „elit edzésen”, amit a hazánkba látogató Kancho Hidenori Ashihara, a New International Karate Organization elnevezésű világszövetség igazgatója tartott.

A mester nem más, mint a stílusalapító, legendás Hideyuki Ashihara fia és egyben az Ashihara Street Fighting Karate stílusrendszer örököse, és egyenesen Japánból érkezett, Matsuyama, Ehime városából. Magyarországra a 4th Ashihara Sabaki Karate World Championship elnevezésű karate világbajnokság miatt érkezett.

Az elit edzést a győrszentiváni Molnár Vid központban tartották, ahol óriási erők és energiák szabadultak fel. Az ácsi kisfiú minden addig tanultat felhasználva igyekezett legjobb tudását hozni, és amikor a nagymester elé állt, az elismerően mosolygott a kisfiúra.

– Ez a mosoly volt az, ami elismerte a kemény edzések, hónapok,  évek munkáját, a homlokon gyöngyöző veríték értékét – fogalmazott a család. Az edzést, ahol hazánk legjobb ashihara harcosai vettek részt, szigorúan tilos volt bármilyen formában rögzíteni, de a későbbi közös fotózáskor sikerült megörökíteni a nem mindennapi találkozást Hidenori elnökkel, aki névre szólóan dedikált Rickónak egy óriásplakátot. Larion tudja, mit akar és megállíthatatlanul tör előre céljai megvalósításának érdekében. Tavaly az első osztályt kitűnő eredményekkel végezte, amelyeket szorgalmas tanulással továbbra is próbál megtartani. Testvére sokszor elkísérte már edzésekre, és mostanára felkészültnek érzi magát, hogy ő is végigcsinálja a kőkemény edzéseket. Mörk Franciska most 6 éves, épp annyi, mint amikor bátyja kezdte a karate alapjait tanulni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!