Sport

2014.03.23. 08:58

Vízilabda: kikapott a TVSE

Az öt pólósát nélkülöző TVSE csak egy félidőt játszott taktikusan, fegyelmezetten.

P. J.

OB I. B, 11. forduló.
BVSC-Zugló–Tatabányai VSE 15-9 (4-4, 3-2, 4-2, 4-1)
Budapest, Szőnyi út, 100 néző, vezette: Molnár P., Nagy S.
TVSE: Pelle – Dorogi, Ofner 6, Mészáros 1, Kiss Sz. 1, dr. Bene, Csányi M. Csere: Moravcsik (kapus), Zantleitner, Sebestyén 1, Róth, Altmann. Játékos-edző: Zantleitner Tamás.
Gól emberelőnyből: 9/4, illetve 5/0.
Gól ötméteresből: 1/1, illetve 4/4.

Ősszel, komplett csapattal nagyot küzdött a fővárosiak ellen a hazai találkozón a vízműves alakulat, és bravúrgyőzelmet aratott. A mostani rangadóra azonban rossz előjelekkel érkezett a Tatabánya. Dodog, Ferkó, Gombos, Csányi R. és Ferkó sem állhatott a társaság rendelkezésére. Így jóval több szerep hárult a vízműves fiatalokra. Ennek ellenére jól kezdett a TVSE, a vezetést is megszerezte, sőt, sokáig őrizte is. A második felvonás is szoros volt. Ekkor fegyelmezetten, nem kapkodva pólóztak a vendégek, és ott is lihegett a csapat budapesti riválisa nyakában.

A harmadik nyolc percet hullámzó játék és hullámzó teljesítmények jellemezték. Először elhúztak a vasutasok, majd 10-8-re visszakapaszkodott a Vízmű SE. Ám amikor fel-felcsillant a felzárkózás vagy az egyenlítés esélye mindig türelmetlennek bizonyultak a tatabányaiak. Amíg a házigazdák többször higgadtan döntöttek, addig a TVSE rendre türelmetlenül igyekezett faragni a hátrányán, és erre faragott rá. Sokszor a győzelmi kényszer, a vágy, az ésszerű döntések fölébe kerekedett. Összességében ez lett a Tatabánya veszte.

Zantleitner Tamás: – Két negyedig türelmesek voltunk, utána – különösen támadásokban – kapkodtunk. Ez eredményezte az ellenfelünk góljainak többségét. Hidegebb fejjel, szorosabb eredményt harcolhattunk volna ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!