Sport

2014.03.01. 12:28

Mától folytatódik a Bányász küzdelme a bentmaradásért

Bozsik Péter legénysége ma délután a Szolnok otthonában vág neki a tavaszi szezonnak. A kék-fehérek szeme előtt csak egyetlen cél lebeghet ebben a félévben: a bentmaradás.

Hamburger Kinga

NB II., 17. forduló
Szolnoki MÁV-Stadler Rail–Tatabánya FC
Szolnok, szombat 17 óra.

Befejeződött a felkészülési időszak a Tatabánya FC labdarúgó csapatánál, ma pedig már a Szolnok otthonában kezdik a tavaszi szezont, pontosabban folytatják, hiszen ősszel a tizenhat csapatos mezőny egy előrehozott tavaszi fordulóval zárta az első félévet.

Bozsik Péter, a Bányász mestere még a rajt előtt latolgatta az esélyeket, beszélt az igazolásokról és az alapozás eredményességéről. Számos próbajátékost nézett meg a szakmai stáb az elmúlt hetekben, és még többen voltak azok, akiknek neve felmerült, mint lehetséges érkező. Miután az anyagi megbeszélésekre is pont került, hat játékos igazolt Tatabányára.

Papizsanszkij Artúr és Zámbó Bence a védelmet erősíti, Hullám Attila és Czanik Károly a középpályán vállal szerepet, a gólok számának emelkedését pedig Batizi-Pócsi Balázs és Birtalan Botond játékától várják.
Az érkezők mellett többen távoztak a gárdától. Szabó Bence a Vasas együttesében folytatja pályafutását, közös megegyezéssel szerződést bontott a klub Ferkó Csabával is. Szűcs László és Polyák Ferenc is távozott a keretből, a fiatal védő a tavaszt Dorogon, a támadó pedig a Bányász SE alakulatában tölti. Utóbbi futballista továbbra is a tatabányaiakkal edz, de a fejlődése érdekében több játéklehetőséghez szeretett volna jutni, ezért váltott. Rajtuk kívül szabadon távozhatott a csapattól Radnai György is.

– Mindegyik csapatrészbe terveztünk igazolást, úgy érzem, ennek a megvalósítása sikerült is. Olyan támadó középpályásra volt szükségünk, akiben mindenképpen benne van a gól, szerettünk volna egy befejező csatárt, és egy bal bekket is. Remélem minőségileg is tudtunk erősödni, előrelépni, és ez az eredményekben is megmutatkozik. Persze, a „puding próbája az evés” – mondta Bozsik Péter. A tatabányaiak tizenöt alkalommal szerepeltek edzőmeccsen a téli időszakban, kilencszer győztek, hatszor vereséget szenvedtek. A célegyenesben, vagyis a héten hétfőn és kedden két-két edzést vezényelt Bozsik az együttesnek, szerdától pedig már csak egy alkalommal találkozott a társaság.

– Nem kíméltünk senkit, rengeteget dolgoztunk nap mint nap. Részt vettek a fiúk mindig egy rehabilitációs, „mélyizom erősítő” foglalkozáson is, a sérülések elkerülése miatt. Utólag nézve eddig hasznosnak tűnik, hiszen szinte mindenkire lehetett számítani, nem voltak hiányzóink különböző egészségügyi problémák miatt. – Akadtak nehezebb és könnyebb partnereink is a tesztmeccsek alatt, egyáltalán nem volt hátrány, hogy alacsonyabb osztályú csapatokkal is összemértük a tudásunk. Az eredmény és a mutatott játék szempontjából inkább az utolsó 2-3 hétnek volt jelentősége, a látottak alapján ott már egyre jobban néztünk ki. Akkor már igyekeztünk finomítani, beállítani a játékunk ritmusát.

Nagyon fontos mérkőzés a szolnoki, a nyitány mindig is óriási jelentőséggel bír, ennek ellenére semmiképp nem sorsdöntő. Ha három ponttal kezdenénk, az adna lendületet a további folytatáshoz. Atlétikus, magas, jól képzett csapatról van szó, szeretnek ívelgetni, erőltetik a feljátékot. Ha úgy játszunk, ahogy a Soroksár és a Veszprém elleni edzőmeccsen, akkor nyerünk. Összességében nekünk tavasszal valamennyi összecsapás komoly tétről szól majd, és ezt kell tudatosítani a játékosokban is. Egy célunk lehet csak, a bentmaradás – zárta gondolatait a vezetőedző.

A következő játéknapon ismét idegenbeli meccs vár a kék-fehérekre a Vasas otthonában, itthon pedig tétmérkőzésen először a Siófok ellen láthatják a csapatot a szurkolók.

A forduló további párosítása: pénteken játszották: Dunaújváros–Nyíregyháza .-., szombat 14.30 óra: Siófok–Gyirmót FC Győr, Kisvárda–Balmazújváros, SZTK-Erima–Soproni Vasutas, Kozármisleny–Ceglédi VSE, FC Ajka–ZTE FC, Békéscsaba 1912 Előre–Vasas FC.

Hamburger Kinga -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!