Sport

2014.03.03. 18:09

Kosárlabda: Sima ügy volt a megyei rangadó

A tatabányaiak a felsőházban folytathatják a pontvadászatot, míg a tataiak az alsóban. A két csapat közötti tudásbeli különbség – gyakorlatilag – két játékrész alatt realizálódott is, bár jól küzdöttek a tataiak.

kemma.hu

Női NB I. B, 18. forduló
Tatabányai KC – Tatai SE 94-66 (27-19, 26-10, 29-12, 12-25)
Földi Imre Sportcsarnok, 100 néző, vezette: Szabó A., Bátovszky.
TKC: Fekete A. 17/3, Fehér F. 17/9, Kiss D. 17/9, Mercsényi 8, Fülöp K. 17. Csere: Gaál 5/3, Szekeres 5, Komiszár 4, Fabók 4, Fülöp L. Mb. edző: Lukács Anikó.
TSE: Orsós-Bogdán 25/6, Kiss Cs. 3/3, Kiss J. 22/15, Veres 6/6, Kovács R. 2. Csere: Pálmai 6, Polgár 2, Bodor, Lázár. Edző: Szabó Judit.
Az eredmény alakulása, 5. perc: 20-10, 15. perc: 40- 27, 25. perc: 62-34, 35. perc: 88-48.

Kilenc hazai ponttal kezdődött a szomszédvárak csatája. Lassan kezdett éledezni a TSE is, és így egy darabig felváltva estek a kosarak. A vendégek távoli, hárompontos kísérletei jó százalékkal hullottak a gyűrűbe, ennek köszönhetően aztán három pontra fel is zárkóztak a Szabó-tanítványok. A második negyed elejét alaposan megnyomta Lukács Anikó csapata. A hazaiak jó védekezésének köszönhetően három percet kellett várni az első tatai kosárra.

A TKC mindkét palánk alatti területet uralta, így a vendégek továbbra is – elsősorban – távolról igyekeztek eredményesek lenni, távolról próbálták meg „bevenni” a házigazdák kosarát. Egy sikeres tatabányai sorozatot követően egyre magabiztosabbá vált a TKC előnye. A nagy szünetig húsz pont fölé nőtt.

A fordulást követően is a Tatabánya vette kezébe az irányítást. A mérkőzés – hazai szempontból – egyre simábbnak tűnt. Ekkor már kétszer annyi pontnál tartottak Feketéké, mint Orsós-Bogdánék. Éppen ezért már jóval bátrabban nyúlt a cserékhez is a hazaiak szakvezetője. Eközben Szabó Judit gondjai tovább szaporodtak a kispadon. Nagyon hiányzott a bedobójuk, valamint a fiatal centerük, aki mindössze 16 éves, még rutintalanul mozgott a szigorú tatabánya védelem között. A sok tatabányai cserével azonban a vendéglátók csapatának szerkezete is kicsit felborult, és ez jól használta ki a Tatai SE gárdája. Egyre közelebb lopakodott a Tatabányai KC-hez, és végül sikerült egy tisztességes eredményt kiharcolniuk.

A két együttes között azonban érezhető volt a tudásbeli különbség. A jóval rutinosabb házigazdák, éretten, taktikusan játszottak. A hazaiak trénere kifejezetten jól kialakított szerkezetű együttest tudott a pályára küldeni, miközben a tataiak szakvezetőjének túl nagy variációs lehetősége nem kínálkozott. Ez is befolyásolta a végeredményt.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!