Sport

2014.03.13. 13:05

Jól szerepeltek a tatabányai atléták a fővárosban

Az országos téli dobó-bajnokságon Budapesten, a Tatabányai SC-Geotech atlétikai szakosztályának sportolói közül Schmölcz Mirtill hozta úgymond a családi helyezést. A testvérbátyja után ő is a dobogó második fokára állhatott egy szoros versenyt követően.

P. J.

– Sajnos Mirtill a verseny előtti napokban részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, így a felkészülése nem volt zavartalan, amelynek ellenére csökkentett nekifutásból is szép eredményt ért el – értékelt Salamon Zoltán, a TSC-Geotech vezetőedzője.– A gerelyhajító csoport többi versenyzői közül Salamon András negyedik helyezés is dicséretesnek mondható, mert a korosztályában csak az idősebb versenyzők tudták megelőzni.

A másik pontszerző helyezést Ács Zsolt szerezte, aki szép egyéni csúccsal a nyolcadik helyezést érte el.
Az országos fedett-pályás újonc összetett bajnokságot szintén a fővárosban rendezték. A korosztályos sporteseménynek a SYMA-Csarnok adott otthont. Az utánpótlás összetett versenyzőinek küzdelmében, a fedett-pályás egyéni bajnokságon három aranyérmet szerzett Fischer Patrik, aki ezzel ismételten megmutatta tehetségét. Magabiztos versenyzéssel, 200 ponttal utasította maga mögé ellenfeleit és ezzel a fedett-pályás szezon negyedik aranyérmét is megszerezte. Ugyanebben a versenyszámban Gerics Roland az előkelő negyedik helyen „ért célba” sokak örömére.

– Patrik eredményét azért is kell külön kiemelni, mert a bemelegítés során húzódást szenvedett, ám ezzel a sérüléssel, amely jelentősen zavarta a versenyzését meg tudta szerezni az aranyérmet – dicsért a szakvezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!