Sport

2014.03.08. 10:04

A Vasassal játszik a Bányász

A Tatabánya FC labdarúgó csapata rosszul kezdte a tavaszt Szolnokon, ma azonban mindenképpen javítani szeretnének a fővárosban.

Hamburger K.

NB II., 18. forduló
Vasas–Tatabánya FC
Budapest, szombat 16 óra.

A Vasas huszonegy ponttal a tizenkettedik pozíción tanyázik a bajnoki tabellán, a Tatabánya pedig tizenkét pontot gyűjtve a tizenötödik helyről várja a mai mérkőzést. Tavaly egy kiélezett mérkőzésen, Bányásznapon a kék-fehérek 3-2-re nyertek a Grosics Gyula Stadionban. Bozsik Péter legénysége csúfos vereségbe szaladt bele Szolnokon a tavaszi nyitányon, ugyanis 4-0-s vereséget szenvedtek. A fővárosiak is idegenben rajtoltak, de a Vasas Békéscsabán ikszelt.

– Mindannyiunkat váratlanul ért és megviselt a szolnoki meccs, úgyhogy nem kevés időbe telt, amíg a csapat magához tért a sokk után. Nagyon bízom benne, hogy ki tudjuk javítani a hibáinkat ma – mondta Bozsik Péter, a Tatabánya mestere.

Ami a keretet illeti, Bozsik Józsefet kiállították egy hete a mérkőzésen, és egy meccses eltiltást kapott, Szamosszegi Gábornak pedig összegyűlt az öt sárga lapja, ezért rá sem számíthat a szakvezetés. Czanik Károly meggyógyult, sérült nincs a keretben, így mindenki hadra fogható ma.

A Tatabánya FC várható összeállítása: Dombai – Besztercei, Ludánszki, Papizsanszkij, Almási, Bakos, Kovács, Hullám, Móri, Batizi-Pócsi, Birtalan.

A forduló további párosításai: szombat 14.30 óra: FC Ajka–Ceglédi VSE, Szolnoki MÁV–Siófok, 16 óra: ZTE–Dunaújváros, Soproni Vasutas–Kozármisleny, 17 óra: Gyirmót FC Győr–Kisvárda, Nyíregyháza–Békéscsaba 1912 Előre, vasárnap 14.30 óra: Balmazújváros–SZTK-Erima.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!