Sport

2013.11.23. 08:38

Jó kis meccset játszottak a tatabányai kézisek

Az utolsó perceket leszámítva nem lehetett nyugodt végig az esélyesebb Tatabánya, mivel Pest megyei riválisa mindent elkövetett a siker érdekében. Igaz, ez a megállapítás a Debre-legénységre is érvényes. Ezért izgalmas összecsapást láthatott a publikum.

Petrik József

Férfi NB I., 14. forduló
Grundfos Tatabánya KC - Ceglédi KKSE 29-22 (15-10)
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, 600 néző, vezette: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.

Tatabánya: Paul – Kanyó Á., Mazák 6, Katzirz 5, Dénes 2, Nenadic 2, Harsányi 6(1). Cserék: Djukic, Kiss Á. 2, Nagy Sz. 2, Törő 2, Juhász Á., Bartók 2, Vaskó. Edző: Debre Viktor.
Cegléd: Bősze – Varga P. 1, Takács B. 5, Perisic 1, Dengi 1, Bíró 6(1), Pocsai 5. Cserék: Bartucz (kapus), Vujovic 1, Lepsényi, Sutka, Lászlai 3, Endrédi. Edző: Kökény István.
Az eredmény alakulása: 3. p.: 0-3, 6. p.: 3-3, 19. p.: 9-7, 25. p.: 13-10, 36. p.: 18-13, 41. p.: 21-15, 47. p.: 22-20, 51. p.: 25-20, 58. p.: 27-22.
Kiállítások: 2, illetve 2 perc.
Hétméteresek: 1/1, illetve 1/1.

Rosszabb kezdést álmodni sem tudtak volna a hazaiak. Három eladott labda, és máris három-nulla a vendégek javára. De úgy tűnt, ezzel felpiszkálták a vendégek az alvó oroszlánt, mert a Tatabánya gyorsan egyenlített. Aztán fej-fej mellett haladt a két együttes. Óriási volt az iram, csak úgy potyogtak a gólok. Negyedóra után lecsillapodtak a kedélyek. Feszesebb lett a két csapat védekezése, és a ceglédi gólszüretének is véget vetettek a házigazdák.

A szünetet követően – érthetetlen módon – kapkodni kezdett a Grundfos KC. Féltucatnyi eladott labda jelezte a koncentráció, illetve a sérülésük miatt kimaradt játékosok hiányát. A vendégek ismét felkapaszkodtak. Hullámzó volt a mérkőzés és a pályán küzdők teljesítménye is. A vendéglátók előnyében a három-hat gólos különbség egy-két perc leforgása alatt váltogatta egymást. Megnyugodni egy pillanatig sem lehetett a kék-fehéreknek. Ám az ötvenedik perc tájára úgy tűnt, végképp felőrli a ceglédiek ellenállását a hazai gárda. Katzirz, Mazák és Harsányi a lehető legjobb ütemben talált a vendégek hálójába, miközben Paul remekül őrizte kapuját. Majd a végére már a szurkolók is nyugodtabban dőlhettek hátra, mert egészen megnyugtató különbséggel nyertek a tatabányaiak.

Petrik József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!