Sport

2013.11.04. 14:01

Az olimpiáról álmodik Vincze Pilu lánya

Vincze István, a korábbi focisztár szívfájdalma, hogy lemaradt az 1988-as szöuli olimpiáról. Azzal vigasztalja magát, hogy lánya, Boglárka ott lesz a 2020-as tokiói nyári játékokon.

kemma.hu/borsonline.hu

A Bors cikkéből kiderül: nem tudni hogy egy új Jászai Mari lesz-e Vincze Boglárkából, vagy a női pólóválogatott kiváló kapusává növi ki magát a 14 éves lány. Boglárka futballozott, kézilabdázott, kungfuzott, négy éve pedig kikötött a vízilabdánál, közelebbről a Tatabányai Vízmű SE-nél.

– Naponta kétszer edzek. Reggel hattól, majd suli után – mondja ottjártunkkor Bogi, aki árgus szemmel figyelte a nyári barcelonai világbajnokságon bronzérmes női válogatottunk kapusa, Bolonyai Flóra megoldásait. De jó tanácsot kap Sós Ildikótól is, az egykori világbajnok kapus ugyanis a tatabányai Gyémánt strandra hordja úszni a gyermekét.

– A sportban az elhatározás és az akarat a siker záloga – magyarázza az egykori 44-szeres futballválogatott Pilu, azaz Vincze István, a Puskás Akadémia 17 éves focistáinak edzője. – 1988-ban balszerencsémre lemaradtunk a szöuli olimpiáról, de sebaj, ha nekem nem sikerült, a gyermekem ott lehet a 2020-es tokiói olimpián válogatott pólósként.

– A lányom rendszeresen fellép a helyi diákszínköri előadásokon, a világot jelentő deszkákon is otthonosan mozog – meséli Pilu. – Azt tervezzük, hogy Tatabányán elvégzi a gimnáziumot, majd Budapesten keresünk felnőtt pólócsapatot, egyszersmind ott végezheti a színinövendéki tanulmányait is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!