Sport

2013.11.24. 08:14

A Tatabánya FC és a Dorogi FC is kikapott az utolsó őszi fordulóban

A forduló előtt a Gyirmót hetedik, a Tatabánya a 15., azaz az utolsó előtti helyen állt. A vendégek vezetőedzője, Sisa Tibor egyébként évekkel ezelőtt még a Bányász mestereként ült a kispadon.

P.J.

NB II., 15. forduló
Tatabánya–Gyirmót 0-1 (0-1)
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 300 néző, vezette: Varga L. (Kelemen A., Varga G.).
Tatabánya FC: Farkasdi – Almási, Páles, Szamosszegi, Radnai, Bakos, Bozsik J., Kovács I. (Szűcs L., 78.), Móri, Szabó R. (Jónás, 68.), Szabó B. Vezetőedző: Bozsik Péter.
Gyirmót: Deli – Fejes, Kardos, Lengyel, Sós, Erős (Lázár, 71.), Egerszegi, Beliczky, Illés (Kovács, 83.), Papp, Oross (Magasföldi, 61.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Papp (44.).
Sárga lap: Bozsik (59.), Szamosszegi (73.), illetve Illés (82.), Fejes (89.)

A forduló előtt a Gyirmót hetedik, míg a Tatabánya a 15., azaz az utolsó előtti helyen állt. A vendégek vezetőedzője, Sisa Tibor egyébként évekkel ezelőtt még a Bányász mestereként ült a kispadon.
Az első negyedórában egyik csapat sem alakított ki értékelhető helyzetet. A 17. percben Oross húzott el a jobb szélen, középre adott, ahol Beliczky lecsapott a labdára, lövését azonban Farkasdi bravúrral hárította. A félidő vége előtt nem sokkal Oross beadását követően Papp továbbította a játékszert a kapuba, 0-1.

A második felvonásban sem változott túl sokat a játék képe. A 63. percben Almási húsz méterről lőtt fölé. A mieink a folytatásban többet támadtak, de gól már nem született, így a Gyirmót elvitte a három bajnoki pontot.

Bozsik Péter: – Azt gondolom, tartalékos csapatunk az egy pontra rászolgált volna a szezont még bajnokesélyesként kezdő Gyirmót ellen. De úgy látszik, ezt az égiek sem akarták, mert még a kapufa is az ellenféllel volt, másokról nem is beszélve...

További eredmények: Békéscsaba–Dunaújváros 0-3, Cegléd–Kisvárda 4-1, Nyíregyháza–Kozármisleny 3-1, Soproni Vasutas–Siófok 1-0, Zalaegerszeg–Szigetszentmiklós 4-2, Vasas–Ajka 1-5. A Balmazújváros–Szolnok összecsapást ma 13 órától rendezik.

NB III., Nyugati csoport, 15. forduló
Dorogi FC–Tököl 1-2 (1-1)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, vezette: Farkas M. (Mohos M., Keszthelyi T.).
Dorogi FC: Frank – Hauser, Lajer (Máj, 44.), Kinyik, Papes (Schultz, 66.), Fürjes, Solymos, Mészáros, Fekecs, Kopányi, Tóth B. (Skita, 46.) Vezetőedző: Miskei Attila.
Gólszerző: Solymos (17.), illetve Máruska (38.), Lunzitisa (66.).
Sárga lap: Schultz (71.), Fekecs (73.), illetve Takács (50.), Lunzitisa (73.).
Kiállítva: Hamar (18.).

A dorogiak az idei utolsó hazai mérkőzésükön győzni szerettek volna mindenképpen a forduló előtt az utolsó előtti helyen álló Pest megyeiek ellen. Lett is volna rá lehetőségük, hiszen vezettek, sőt onnantól emberelőnyben fociztak. A Pest megyeiek mégis fordítani tudtak, és a vereséggel a dorogiak a 13. helyre csúsztak a tabellán.

További eredmények: Budaörs–Győri ETO II. 3-1, Mosonmagyaróvár–Haladás II. 2-2, Körmend–Balatonfüred 1-0, Veszprém–Nagyatád 3-0. A Csákvár–Csepel összecsapást ma 11 órától, míg a Diósd–Andráshida és az Újbuda–BKV Előre mérkőzéseket 13 órától rendezik.

P.J. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!