Sport

2013.11.21. 07:48

A Kőkútiban járt az öttusa válogatott

A tatai Kőkúti Általános Iskola aulájában Olimpia és nevelés címmel kiállítás nyílt kedden. A tárlat a Magyar Sportmúzeumból érkezett az intézménybe, amely a Tatai Edzőtábor vezetőjének, Tompa Andornak a segítségével jutott el az iskolába.

H. K.

A tárlat egy héten keresztül tekinthető meg, és igencsak széles spektrumot, vagyis huszonegy témakört ölel fel látványos fotókkal és a gyerekek számára is érthető leírásokkal.

A megnyitón az iskola igazgatója, Kőhalmi Zoltán kiemelte, mennyire fontos, hogy elég időt szenteljünk a mozgásnak. A sportolás közben tanult kitartást, szorgalmat és alázatot a „nagy betűs” életben is hasznát vehetik majd a diákok.

A fiatalok igazi ikonokkal is találkozhattak, mégpedig az öttusa válogatott tagjai közül a londoni olimpián egyéniben bronzérmet szerzett Marosi Ádámmal, és a váltóban világbajnoki aranyérmes Kasza Róberttel.

Az öttusázók egyébként gyakori vendégei a vizek városának, évente több hetet tréningeznek az ötkarikás edzőközpontban Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány vezetésével. Marosi szerint, aki élsportoló lesz, az nehéz fába vágja a fejszéjét, hiszen rengeteg lemondással jár.

De a dobogón hatalmába kerítő érzésért és azért, mert körbejárhatják az egész világot megéri a sok fáradozás. Kasza más aspektusból közelítette meg a témát, azt magyarázta az aprótalpúaknak, hogy akár hobbi, akár egyesületi szinten, de mindenképpen válasszanak maguknak egy sportágat. Kőhalmi Zoltántól megtudtuk még, jövő szerdán újabb kiállítás várja az érdeklődőket náluk, mégpedig Gárdonyi Gézáról. A kuriózum az lesz, hogy az Egri csillagok írójának egyik leszármazottja nyitja meg a rendezvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!