Sport

2013.09.26. 16:43

Kiss Tibor és Mészáros Róbert is remek formában van

Tamásiban rendezték meg a Skót Felföldi Játékok Classic országos döntőjét. A versenyre a nyolc legjobb felföldi atléta kapott meghívást. Megyénkből a tatabányai Kiss Tibor és a nagyigmándi Mészáros Róbert.

P. J.

 Kiss Tibor idén már több hazai és nemzetközi versenyen is kiválóan helyt állt. Ez évi legjobb eredményét a horvátországi Felföldi Játékok Challange világbajnokságon érte, ahol dobogó második fokára állhatott.
A challange és classic versenyek között az a különbség, hogy a challange-ben erőszámok (például: kőgolyó pakolás, rönk nyomás, súly cipelés), a classic-ban csak dobószámok szerepelnek.

Mészáros Róbertnek is jól sikerült az idei szezon. Róbert legsikeresebb felföldi versenye a hollandiai masters Európa-bajnokság volt, ahol ezüstérmet szerzett.

Az országos döntőn hat versenyszámban küzdöttek az atléták. A 13 kg-os Igmándi kalapácsvetés volt az első, majd súly magasba dobással folytatták a résztvevők. Ebben a számban Kiss Tibor az élen végzett. Ezután következett a súlylökés. A póznadobást követően kissé változott sorrend Mészáros győzelmekor.

Az utolsó előtti szám a 12,5 kilós láncos egykezes súlyvetés volt, amit a 10 kilogrammos skót kalapácsvetés követett. A verseny végig rendkívül szoros volt, az izgalmas véghajrában végül Kiss Tibor a második lett a szombathelyi Szabó Attila mögött. A tavalyi bajnok, Mészáros egy pontos előnnyel indult a harmadik helyről a záró próbának, ám nem végül nem sikerült dobogós helyen végeznie, negyedik lett.

A rendkívül jó hangulatú, családias, de egyben színvonalas versenyt Kéri György skót dudás tett még élvezetesebbé. A  verseny után a  lelkes közönség is kipróbálhatta a felföldi versenyszereket és megkóstolhatta a skót whisky-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!