Sport

2013.09.07. 10:47

Egy hónapon át úszik, fut és kerékpározik Szőnyi Ferenc

Minden eddiginél embert próbálóbb sportteljesítményre készül Szőnyi Ferenc. A komáromi Vasember ezúttal Olaszországban áll rajthoz.

K. L.

A verseny vasárnap kezdődik az olaszországi Garda-tó melletti Lonatoban. A napi rajtot követően, harminc napon keresztül 3,8 kilométer úszást követően 180 kilométert kell kerékpározni, és végül egy maratoni táv – 42 kilométer – futva teljesítésével ér véget a nap. Ez összességében 114 km úszást, 5400 km kerékpározást és 1260 km futást jelent a végére, amennyiben sikerül teljesíteni.

Ilyen versenyt a világon eddig soha nem rendeztek még, hiszen az eddigi leghosszabb 20 ironman táv volt. Az ironman táv versenyszámainak teljesítésére Szőnyi Ferenc napi 11-12 órás időt tervez, ezeket az időket összesítik a rendezők, ebből alakul majd ki a végleges sorrend.
Szőnyi Ferenc 2007-től versenyzik.

Egy évvel később, sokak megdöbbenésére harmadikként ért célba a Mexikóban rendezett 10-szeres ironman versenyen, ahol egyben kellett teljesíteni a távokat. A következő esztendőben, a hazai sikerek után több külföldi ironman versenyen is dobogó közelbe került, majd Mexikóba visszatérve megnyerte a versenyt, a megszerzett pontok segítségével nem csak rekorddöntő lett, hanem világbajnok is egyben.

K. L. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!