Sport

2013.06.23. 10:38

Két év alatt ezerrel emelkedett az igazolt labdarúgók száma

Évértékelőt tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei szervezete. Khéner László megyei igazgató arról beszélt, az elmúlt években hatalmas lehetőséget kapott a labdarúgás.

K. L.

– Nagyon tartalmas év áll mögöttünk. A magyar labdarúgás a társaságiadó-kedvezménynek köszönhetően jóval stabilabb lábakon áll, mint az elmúlt évtizedekben. 2012-ben 500 millió forint áramlott a megyei amatőr klubokhoz. Ebbe belegondolva, az elmúlt évtizedekhez óriási lehetőség és egyben felelősség az amatőr futballtársadalomnak – kezdte évzáró gondolatait Khéner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója azon az ünnepségen, amelyen díjazták a bajnokságok legjobb csapatait, gólkirályait, sportvezetőit.

Az igazgató szólt arról is, hogy szűkebb hazánkban műfüves pályák épültek és épülnek, élőfüves gyepszőnyegek újultak meg, számos településen újíthatták fel a sportszervezetek az öltözőiket. Két év alatt ezerrel, 4900-ról 5900-ra emelkedett az igazolt labdarúgók száma, a Bozsik intézményi, illetve egyesületi programban is jóval több csapat szerepel, mint korábban.

Dr. Kancz Csaba, a megyei labdarúgó-szövetség társadalmi elnöke, illetve Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, a szövetség elnökségi tagja is köszönetet mondott valamennyi sportszervezetnek és sportvezetőnek azért, hogy színvonalas bajnokságok alakuljanak ki. Mindketten úgy értékelték, hogy a megyei első, illetve másodosztályban is látható volt a fejlődés. Bíznak abban, további javulás lesz a következő szezonban, s reményüket fejezték ki, hogy egyetlen NB II-es csapatunk, az FC Tatabánya is megállja majd a helyét az egycsoportos másodosztályú pontvadászatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!