Sport

2013.06.14. 08:15

Csehországban versenyeztek a tatabányai korisok

Címkék#Tatabánya

Az Európa Kupa soron következő állomásán, Csehországban álltak rajthoz a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület versenyzői. A kegyetlen időjárás alaposan megnehezítette az indulók dolgát, ennek ellenére így is szép eredményeket értek el megyeszékhelyünk görkorcsolyázói.

Hamburger Kinga

 A görkorcsolya Európa Kupa legutóbbi fordulóját a Prágától 30 km-re található Benátkyban. A Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesület a fiatalabb korosztályokkal indult a versenyen. Az apróbb versenyzőknek ez a kicsinek számító pálya kiválóan alkalmas volt versenyzésre. Minden esztendőben nagy létszámú futamokban küzdenek a helyezésekért. Most is 20-30 fős mezőnyök jöttek össze a korcsoportokban.

Az időjárás azonban kegyetlen volt, szakadó esőben zajlottak a futamok. Az eső és a hideg is próbára tette a 8-12 éves indulókat és a szüleiket. Hiába az „esőkerék”, így is sok kicsúszás történt. Junior D korcsoportban Tóth Eszter és Gengeliczky Dorottya magabiztosan nyerték az első két távot.

A harmadik távon versenyszervezői probléma miatt a lekörözött versenyzők a viadalban vezető Tóth Esztert akadályozták. Dorka nagyon ügyesen kihasználta a lehetőséget és megnyerte a futamot és az összetett versenyt is. Eszternek így a második hely jutott. Rigó Nikolett a junior D korcsoportos lányok között ért el jó eredményt.

Ötszáz méteren első, míg 1500 méteren második lett, a harmadik távján azonban elcsúszott. Így az összetettben csak a negyedik helyezést érte el. Ebben a korcsoportban Mohi Csilla is nagyon jól teljesített, így az ötödik helyet szerezte meg. Talabér Hanna még kicsinek számított, de a jövőre nézve a tizenharmadik helye jónak számít a huszonhat fős mezőnyben.

A fiúk junior D-s versenyében huszonhárman indultak. Vida Ádám ötödik, Soós Richárd hatodik, Deberling Martin tizedik, Palakovics Dávid pedig a tizennegyedik pozíción zárt. A junior C-s lányoknál Fábián Fanni a sprint távot, az 500 métert nyerte meg. A hosszútávokban nem sikerült az élmezőnyben végeznie, így nyolcadik lett összetettben.

Téglás Gergő a junior C-s mezőnyben állt rajthoz, kemény csatában az összetett kilencedik helyet csípte el. A váltó futamok elmaradtak a megmérettetésen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!