Sport

2013.03.08. 09:16

Sípszó előtt

Megyei csapataink fontos pontokért szállnak harcba a hét végén. Csokorba gyűjtöttük azokat az összecsapásokat, amelyeken nagyon sokat számítana nekik a szurkolók buzdítása.

kemma.hu

Férfi kézilabda NB I., 22. forduló
Pick-Szeged–Grundfos Tatabánya KC
Szeged, vasárnap, 13:10.

A szokatlan kezdési időpont az RTL Klub élő közvetítésének „szól”. A Tatabánya a kupában kis híján bravúrt hajtott végre, de még ennél is több kell a Tisza partján egy tisztességes eredmény eléréséhez. A vendégek ugyanis a második legjobb magyar gárda otthonába látogatnak. A szegediek meglehetősen fenik a fogukat a vendégekre, hiszen a Tatabányán hagyott pontjuk – a bajnoki cím befolyásolása miatt – még ma is fájhat. Az alapszakasz utolsó meccsének a házigazdák egyébként is az esélyesei.

NB I. B, 21. forduló
Tatai AC – Ajkai KC
Eötvös-csarnok, szombat 18 óra.

A tataiak egyik vereségüket éppen Ajkán szenvedték el. Annak dacára, hogy a vendégcsapat sereghajtónak számít, a pozíciója nem szabad, hogy megtévessze Kiss István tanítványai. Egy lendületes, gyors, fiatal csapat látogat a hétvégén az Öreg-tó partjára. A tataiak szakvezetője az is kérte a társaságtól, hogy végig száz százalékos erőbedobással küzdjenek.

Kézilabda NB II., Észak, női – 11. forduló: vasárnap, 15 óra: Tatabányai SC–Tatai AC, Dorogi ESE–Pestszentimrei SK, Északnyugat – 11. forduló: szombat, 16 óra: Körmendi DMTE–Komárom VSE. Északnyugat, férfi – 14. forduló: szombat, 16 óra: Bakonyerdő-Elmax VSE–Ácsi Kinizsi SC, 18 óra: Hort SE–Komáromi Városi SE, vasárnap, 15 óra: TFSE–Községi SE Tarján.

Férfi röplabda NB I. 1. mérkőzés a döntőbe jutásért
Kádár Kecskeméti RC – Dági KSE
Kecskemét, szombat 18 óra.

A három győzelemig tartó párharc egyértelmű esélyese a jó formában lévő hírős városi együttes. A dágiaknak Kecskeméten, abban az ominózus csarnokban még nem sok babér termett. Persze, egyszer minden rossz sorozat megszakad.

Női teke Szuperliga, 17. forduló
BKV Előre SC – TSC
Budapest, vasárnap: 10 óra.

A közlekedésiek hatsávos pályáján általában jól teljesít a Tatabánya SC. Most is erre számítanak a kék-fehérek, valamint, hogy az alaposan meggyengült fővárosiak ellen meglepetés győzelmet arathatnak. A TSC ifjúsági csapata tartalékos lesz, mivel a diákolimpia döntőjében szerepel a Bodó-Soltész páros. A felnőtt keret azonban komplett.

Férfi vízilabda OB II., 6. forduló.
Szombathely, szombat: 12:30
Pápai SEFT – Tatabányai VSE
16:15: Tatabányai VSE – Dunaújvárosi FVE.

A bajnokság egyetlen veretlen csapatának, a TVSE-nek az első mérkőzés egy jó bemelegítésnél aligha okozhat nagyobb erőpróbát. A második összecsapáson viszont a tabella másodikjával találkoznak a vízművesek.

Labdarúgó NB II., Nyugati csoport, 17. forduló
Baja–FC Tatabánya
Baja, szombat 14:30

Nem indult jól a szezon a mieink számára, a kék-fehérek 3-1-re kikaptak idehaza az Ajka csapatától. Csertői Aurél vezetőedző tanítványai javítani szeretnének a sereghajtó otthonában.
(Részletek a szombati számunkban.)

NB III., Duna-csoport, 17. forduló
Budaörs–Sárisáp-TASK
Budaörs, szombat 14:30

A Sárisáp-TASK az első tavaszi játéknapon 4-2-re győzött a Rákosmenti TK ellen. Bozsik Péter vezetőedző tanítványaira most kemény 90 perc vár, hiszen a listavezető otthonában kell helytállniuk.
Bakony-csoport, 14. forduló
Körmend–Dorogi FC
Körmend, szombat 14.30 óra.

A hatodik helyen álló dorogiak szeretnék jól kezdeni a szezont, de nagyon meg kell izzadniuk a három pontért a negyedik helyezett Vas megyeiek otthonában. A mieink sikerük esetén helyet cserélhetnének a tabellán.
Komáromi VSE–Hévíz
Komárom, Molaji sporttelep, szombat 14.30 óra.
A sereghajtó komáromiak átalakított kerettel vágnak neki a tavaszi idénynek. A Duna-partiak szeretnék meglepni a tizedik helyen tanyázó zalaiakat.
(A megyei bajnokságok párosításait a 24 Óra szombati számában közöljük.)

Kosárlabda
NB I/B, női – 21. forduló
Tatai SE–PEAC
Tata, szombat, 18:30

14. forduló
KSC Szekszárd–Tatai SE
Szekszárd, vasárnap, 13.30 óra.
Tatabányai KC – UNI Győr
Földi Imre Sportcsarnok, szombat 16 óra.

Az alapszakasz utolsó összecsapásán a zsinórban 19. győzelmére készülnek a Lukács Sándor vezette tatabányaiak. Ezelőtt a meccs előtt is bátran le lehet írni, a találkozó egyértelmű esélyese a TKC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!