Sport

2012.12.15. 12:25

Felcsút polgármestere döntött: a támadások miatt kiszáll a fociból

A Mészáros&Mészáros Kft. január elsejétől nem támogatja tovább az FC Tatabánya labdarúgócsapatát, és egyúttal megválik 50 százalékos tulajdonrészétől is.

Kemma.hu

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Mészáros Lőrinc
[/caption]A tatabányai önkormányzat sajtóközleményében a következő áll: a döntés hátterében a tulajdonos elleni folyamatos hangulatkeltés és a személye elleni támadások álltak, amelyek az NB II . 13. fordulójának hazai mérkőzésén (Duna FC Tatabánya-Puskás Akadémia 1-3 - a szerk.) csúcsosodtak ki. A tulajdonosi kör ezt követően hosszas mérlegelés után döntött úgy, hogy nem folytatja a közös munkát a csapattal.

A Mészáros&Mészáros Kft. az elmúlt másfél évben a vállalt anyagi támogatását messze meghaladóan a működési költségek több mint kétharmadával segítette a csapatot.

Az elkövetkezőkben Mészáros Lőrinc (aki Felcsút polgármestere, és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kuratóriumának elnöke - a szerk.) a megyei labdarúgás támogatása mellett, biztosítja a következő olimpiáig Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozónak ígért évi egymillió forint összegű támogatást.

Az önkormányzat megköszönte a cég eddigi támogatását, és sajnálatát fejezte ki a tulajdonostársak döntése miatt. Az önkormányzatnak továbbra is fontos a nagy múltú labdarúgócsapat sorsának alakulása, ezért 1 forintos vételár fejében visszavásárolja a Mészáros&Mészáros Kft. tulajdonrészét.
 
A klub szakmai irányítását, működését a következő időszakban az önkormányzat biztosítja, de ezzel egyidejűleg megkezdődött a szakmai befektető, illetőleg a szponzorok keresése.

A Csertői Aurél vezetőedző irányította Duna FC Tatabánya az élvonalba jutás reményében vágott neki az NB II-es bajnokságnak, a csapat a Nyugati csoport kilencedik helyéről várja a tavaszi folytatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!