Sport

2012.09.23. 10:36

Tatabányán a legjobbak

Tatabánya hatodszor házigazdája a legjobb 13-15 éves atléták legrangosabb hazai seregszemléjének, a serdülő ob-nak. A megnyitón két harminc esztendővel ezelőtti csúcsról is megemlékeztek.

H. K.

Az atlétikai serdülő országos bajnokságonak Tatabánya immár hatodik alkalommal ad otthont. A megnyitó ceremónián Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere szólt néhány biztató szót a fiataloknak. Ezután Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is üdvözölte az egybegyűlteket, majd elárulta, negyedszerre vesz részt a tatabányai rendezésű viadalon, ahol mindig jól érzi magát és remek szervezés.

A köszöntők után a TSC Geotech atlétikai szakosztálya két jeles évforduló kapcsán is köszöntötte egykori sportolóit. Elsőként az egykori magasugrót, Sterk Katalint, akinek az 1982-es Európa-bajnokságon felállított fedett pályás magyar rekordja jelenleg is élő csúcs.

Az emlékek felidézésében 1982. szeptember 25. következett, amikor is az országos bajnokságon, az Újpesti Dózsa pályáján a Tatabányai Bányász négy középtávfutója – Molnár Gábor, Liczul János, Szalai István és Zöld László – megnyerte a 4x1500 méteres váltót. Eredményük, azóta is megdöntetlen hazai rekord. A néhány nap híján, harminc esztendős forduló alkalmából a Tatabányai Sport Club ügyvezető-elnöke, Sámuel Botond gratulált a sportembereknek.

A régmúlt bajnokait felváltotta a jelenkor kiválósága, a cselgáncsozó Csernoviczki Éva, aki a londoni olimpián bronzérmet szerzett.  A fiatalokhöz is intézett ösztönző szavak, hogy ha maximálisan kitartanak céljaik mellett a sportban, akkor bármit elérhetnek. A megnyitó után megkezdődtek a versenyek a Grosics-stadionban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!