Sport

2012.09.23. 10:38

Rázós meccsen győzött a Tatabánya

Az első félidőben még nem érződött, hogy a vége nyögvenyelős lesz. Nem parádézott ugyan a Grundfos KC, de játékosai tették a dolgukat, és szépen, fokozatosan harcoltak ki előnyt az újonc házigazdákkal szemben.

P. J.

Jegyzőkönyv

Budapest Bank Liga, 4. forduló

Cegléd – Grundfos-Tatabánya KC 26-27 (9-13)

Cegléd, 800 néző, vezette: Bonifert, Oláh V.

Tatabánya: Szente – Törő 5, Lele 1, Kiss Á., Podán 6, Diaz 6, Pásztor 1. Csere: Bartucz (kapus), Urban 1, Bodó 2, Putics 5, Dénes, Dobó, Duber. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc+2 piros lap=16 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/3.Az első játékrész hajrájában már megnyugtatónak tűnt a vendégek vezetése. Talán a tatabányaiaknál több kézilabdázó is arra számított, hogy a Pest megyei alakulat feladja. Túlságosan is megnyugodva tért vissza pihenőjéről a Grundfos-Tatabánya KC. Pedig az köztudott, a mai férfi kézilabdában négygólnyi előny, ahogy jött úgy olvadhat el. És majdnem ez történ...

Szünet után azonban gyorsan kiderült, hogy a ceglédiek még korántsem adták meg magukat. „Rájöttek” a Tatabányára. A nagyszámú közönség pedig űzte, hajtotta a hazaiakat. Akik lelkesedésben felülmúlták riválisukat. Igyekeztek minden lehetőséget kihasználni. Először kiegyenlítettek, aztán a vezetést is átvették egy-két góllal. Hiába, az újonc otthonában – különösen a bajnokság elején – senki nem mehet biztosra.

A ceglédiek igazi játékerejüket eddig még nem mutathatták meg, mivel kvalitásban jóval erősebb együttesekkel találkoztak eddig. Elvben, a Tatabányai is jobbnak számított... Ezt azonban az összecsapás folyamán többször is „elfelejtette” a Debre-legénység. A vendég kék-fehéreknek alaposan meg kellett emberelniük magukat.

Diaz és Pordán góljai a legjobbkor születtek. Küzdöttek, hajtottak a tatabányaiak, mint az első félidőben. Az összecsapás ezen időszakában érezhető volt, hogy több van a Tatabányában, ám néha – érthetetlen módon – elkényelmesedtek játékosai. Szerencsére, amikor összekapták magukat, olykor már a tetszetős játék is „összejött”.

Újból háromgólos előnyre (24-27) tettek szert, igaz, ezért alaposan meg kellett dolgozniuk. Így indult a két csapat a véghajrába. Ekkor érthetetlen módon, egy megnyert meccset kis híján elkönnyelműsködött a Tatabánya. Először Urban jutott a kiállítás sorsára, ebből az előnyből azonnal gólt lőtt a Cegléd, aztán Törőt is leparancsolták a játékvezetők a parkettáról...

Debre Viktor: – Küzdelmes mérkőzésen szereztünk két pontot.
Kontra Zsolt: – Csak a két pontnak lehet örülni, szinte semmi másnak nem...


 

Cegléd – Grundfos-Tatabánya KC 26-27 (9-13)

Cegléd, 800 néző, vezette: Bonifert, Oláh V.

Tatabánya: Szente – Törő 5, Lele 1, Kiss Á., Podán 6, Diaz 6, Pásztor 1. Csere: Bartucz (kapus), Urban 1, Bodó 2, Putics 5, Dénes, Dobó, Duber. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc+2 piros lap=16 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 5/3. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!