Sport

2012.09.17. 07:55

Itthon tartotta a három pontot a Bányász

A legutóbb az élvonalban futballozó Zalaegerszeg együttesét 3-1-re győzte le a Duna FC Tatabánya labdarúgó csapata.

Hamburger K.

A találkozó előtt gyászszünettel emlékeztek a héten elhunyt Csernai Tiborra, akit a Magyar Olimpiai Bizottság, Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága és a Duna FC Tatabánya gárdája saját halottjának tekint. Az olimpiai bajnok játékos 1962-ben került megyeszékhelyünkre, ahol százhetvenöt mérkőzésen, hatvan gólt szerzett.

Az összecsapáson a hazaiak már az elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, a 3. percben Csovics ügyesen kicselezte a kapust, majd 12 méterről az üres kapuba gurította a labdát, 1-0. A 9. percben Móri balról adott be, Huszák pedig a kapuba bólintotta a labdát, 2-0. A házigazdák dinamikusan játszottak, fölényben voltak, a vendégek nem igazán dolgoztak ki érdemleges helyzeteket. A 41. percben Huszák középről adott be, de Jahic simán elkapta a játékszert.

A második félidő elején aztán jól belehúztak a vendégek, a 49. percben Mavolo közelről a hálóba passzolt, 2-1. Az 58. percben jött a válasz rá, tizenöt méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt Csovics, 3-1. A 66. percben Horváth igyekezett bevenni a Tatabánya kapuját, a labda azonban nem sokkal a felső léc felett hagyta el a játékteret. A 67. percben Szekér jobb lábának nagyujja kificamodott, így a helyére Törtei ment be.

A 71. percben Bakos lőtt, de Jahic ismét észnél volt. A mérkőzés végéig több találat már nem született, megérdemelten nyertek a mieink. A következő bajnoki mérkőzés a hétvége helyett pénteken, 15 órától lesz a Kozármisleny otthonában, és a Duna Televízió élőben közvetíti.

A forduló további eredményei: FC Ajka–Kaposvár II. 1-0, Szombathelyi Haladás–Bajai LSE 1-0, Kozármisleny–Csákvári TK 3-1, SZTK-Erima–Veszprém 2-0, Győri ETO II.–Puskás Akadémia 0-1, Gyirmót FC Győr–BKV Előre SC, Paks II.–Soproni Vasutas 2-1.

 


 

Duna FC Tatabánya–ZTE FC 3-1 (2-0)

Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 500 néző, vezette: Vad II. István (Hofbauer R., Péter T.)

Duna FC Tatabánya: Dombai – Almási, Izing, Böjte, Szekér (Törtei, 67.) – Oláh, Bakos Huszák, Skriba (Frank, 60.) – Csovics, Móri (Kis, 78.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

ZTE FC: Jahic – Mavolo, Szalai, Simonfalvi, Frizoni – Máté, Horváth (Nánási, 80.) – Babati, Grbic, Hajdú (Juhász, 75.) – Krajczár (Jasarevic, 55.). Vezetőedző: Preisinger Sándor.

Gólszerzők: Csovics (3., 58.), Huszák (9.), illetve Mavolo (49.).

Sárga lap: Oláh (12.), Almási (50.), illetve Krajczár (33.), Jasarevic (84.). -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!