Sport

2012.09.16. 11:51

Felavatták az edzőpályát Somlón

Minden a labdarúgásról és a sportág szeretetéről szólt szombaton Vértessomlón. Délelőtt több mint 130 fiatal, naszályi, lábatlani, tatai, nyergesújfalui, baji és hazai fiatal focista rúgta a bőrt a tőlük megszokott elánnal, hiszen a települések U7, U9 és U11-es korosztályú játékosai már nem először találkoznak egymással.

kemma.hu

Szombaton ugyanis már a Jako Kupa Utánpótlástorna idei negyedik fordulóját rendezték meg somlón, s azok a csapatok, akik úgy érzik, hogy ezúttal picit gyengébben szerepeltek, még javíthatnak, hiszen 29-én Bajon folytatódnak a küzdelmek.

Az U7-esek között a Tata 1 szerezte meg a legtöbb pontot, mögötte végzett a Forest Lábatlan 1 és a Lábatlan. Az U9-es korosztályban a Nyergesújfalu bizonyult a legeredményesebbnek, második lett a Naszály, harmadik a Tata. Az U11-es csapatok között a Vértessomló meghozta a hazaiaknak az előkelő első helyezést, maga mögé utasítva a Lábatlant és a Naszályt. Folytatás tehát két hét múlva Bajon.

A kicsik után már a felnőtt hölgyek és urak vették birtokba a füves területet, s az edzőpályát immáron hivatalosan is, hiszen a szombati program részeként ünnepelték meg az ötmillió forint értékű felújítás megvalósulását. A pályaavató eseményt megtisztelte jelenlétével Khéner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatója, Hartdégen József polgármester, Hartdégenné Rieder Éva, a sportkört 1946-ban megalapító Rieder Antal lánya, valamint Kesztler Mátyás tiszteletbeli elnök.

Két éve várunk erre a napra – kezdte az eltelt időszak összefoglalóját Richter Tamás elnök. Mint elhangzott, régi tervük volt, hogy villanyfénynél is edzhessenek, ne jelentsen gondot a korai sötétedés. Ennek érdekében már pályáztak két esztendeje az áramszolgáltató támogatását megcélozva, de akkor sikertelenül.

Másodszorra az MLSZ úgynevezett TAO pályázatának „futottak” neki, s terveiket a döntéshozók olyannyira megvalósításra érdemesnek találták, hogy 10 millió forintot nyertek el. Ebből 5,5 milliót 90%-os támogatottsággal az utánpótlásra, mezek, felszerelések, labdák beszerzésére, utaztatásra, tornákon való részvételre fordítottak, míg ötöt 30%-os önrész biztosításával a 40x60 méteres edzőpálya felújítására.

Merthogy a terület már régóta rendelkezésre állt, ám az állapota igencsak hagyott kívánnivalókat maga után. A támogatásnak köszönhetően mára sikeresen alakították ki a világítást, az automata öntözőrendszert és füvesítettek. A munkálatokból természetesen a helyiek is kivették a részüket, a sportkör elnöke számukra is köszönetet mondott a nemzeti színű szalag átvágása előtt. Elsőként Hartdégen József vehetett át oklevelet. Ahogy a sportkör elnöke fogalmazott, a magánszemélyként nyújtott anyagi támogatását kívánják megköszönni, polgármesteri minőségében pedig azt, hogy az önkormányzathoz bármikor bekopogtathatnak segítséget, útmutatást kérve, ott mindig készségesen állnak a rendelkezésükre.

Szintén anyagilag támogatta a felújítást Králl Zsolt, Kovács Sándor azért vehetett át oklevelet, mert akkor is megtalálható a pályán ha dolgozni, s akkor is, ha mulatni kell. Ezermester díjban részesült Golda Zoltán, sajátos munkavédelmi felszerelésének viseléséért Batman díjat kapott Ligetvári Csaba, míg Krüpl János, akit sajnos baleset ért a munkák során, a Vasember díjat vehette át.

S végül az utánpótlást képviselve Nagy Géza edző is oklevél elismerésben részesült. A fiatalok és sportvezetők számára jó hír, hogy a somlóiak az idei TAO pályázaton is sikerrel szerepeltek, 6,5 millió forintot nyertek el utánpótlás nevelésre.

Az ünnepi program után következett az Őszi Kupa, melyet ezúttal a hölgyek közül a Vad Ciluk hódítottak el, második helyre szorítva a Tűzoltó Lányokat, s harmadikra Gábor Angyalait. A férfiaknál a Felnőtt csapat végzett az élen, második lett az Öregfiúk, harmadik pedig az Ifi gárda. A legsportszerűbb csapat címet a Gábor Angyalai és a Kocsma együttesek nyerték el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!