Sport

2012.09.15. 13:53

A Grundfos Hevesben, a TAC Tarjánban játszik

Az első osztályban a második fordulót rendezik, míg a sportág második vonalában most kezdődik a szezon. A kék-fehérek Heves megyében lépnek pályára, míg a tatai fekete-fehérek Tarjánban fogadják az „olajvárosiakat”.

kemma.hu


Budapest Bank Férfiliga, 2. forduló
B.Braun Gyöngyös – Grundfos-Tatabánya KC
Gyöngyös, szombat: 18 óra.
A vendég kék-fehérekre nehéz összecsapás vár, hiszen olyan csapathoz látogat Debre Viktor vezetőedző csapata, amelyik túl szeretné szárnyalni tavalyi bajnoki szereplését.
– Jó, izgalmas, küzdelmes mérkőzésre számítok – mondta a tatabányaiak szakvezetője. Fontos mérkőzés vár ránk, hiszen egyik közvetlen riválisunkhoz látogatunk, akiknek hozzánk hasonlóak a céljaik. A felső házban szeretnék folytatni majd a rájátszást.

A B.Braun Gyöngyös jelentősen átalakult az átigazolási időszakban. Sokan távoztak, de rutinos játékosokkal erősített is a Heves megyei alakulat.
– Talán éppen a hazaiaknál történt változások hajthatják egy kicsit a mi malmunkra a vizet – jegyezte meg Debre Viktor. – Úgy gondolom, az szól mellettünk, hogy a mi együttesünk összeszokottabb, és ebből előny kovácsolható. A vendégeknél a műtétre váró Kocsis Csabán kívül mindenki egészséges.

NB I. B, 1. forduló
Tatai AC – Százhalombatta
Tarján, szombat: 18 óra.

Mivel beázott a gimnázium tornaterme, így Tarjánban kezdi a 2012-13-as szezont a TAC. Azaz, az első hazai meccset – némiképp – idegenben vívják meg a fekete-fehérek. Hosszú „kihagyás” után viszont ismét tradicionális néven, Tatai Atlétikai Club.

– A nyitó mérkőzések általában zűrösek – kezdte mondandóját Kanyó Antal, a TAC vezetőedzője. – Mi tagadás, most is nehéz meccsre számítok, hiszen a battai gárda rutinos, sokat tapasztalt játékosokból tevődik össze. A felkészülési találkozókon – ha összefutottunk – mindig szoros volt az eredmény. Abban bízom, hogy az elejétől jó tempót tudunk diktálni, többet tudunk futni, mint riválisunk, és a végén ennek meg lesz az eredménye. Nagyon szeretnénk győzelemmel kezdeni, mindent elkövetünk a siker érdekébe.

A „házigazdáknál” Hajdú Tamás megfázással bajlódott, de játékára feltétlenül számol a szakvezető. Lengyel Péter viszont lassan egy éve lábadozik, és még mindig nem kezdte el az edzéseket. Szerencsére, a többiek mind egészségesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!