Sport

2012.05.10. 14:24

A Face Team Angliában: így készültek a magyar kosarasok

Csütörtök este eldől, hogy bejut-e a Britain's Got Talent legjobb tíz csapata közé a kosárlabdavirtuózokból álló, Tatán alapított Face Team.

Sz. A.

  A Face Team akrobatikus kosárlabda csapat néhány hete lehengerelte a Britain''s Got Talent ítészeit, előbb a legjobb 120, majd a legjobb 45 közé is bejutott, csütörtök este pedig a szombati vésgő döntő utolsó két kiadó helyéért harcolnak a világ legismertebb tehetségkutatójában.

A két helyért nem csak az az öt fiatal harcol majd, akik a legjobb 120 közé "zsákolták" a csapatot, hanem a tíz tagból kilenc. Így maga a show is komplexebb, összetettebb lesz, mint legutóbb, amikor négy igent kaptak a négy ítésztől. A csapat szerdán utazott ki Angliába.

Takács Áron, a Face Team alapítója, a tatai Eötvös József Gimnázium volt diákja elárulta a kemma.hu-nak: két produkcióval is készülniük kellett, hiszen a csütörtök esti döntő után nem lenne idő egy teljesen új show összeállítására, ha bejutnak.

A sok pozitív visszajelzés mellett többen támadják is a magyar srácokat, és a verseny szervezőit, mondván: a tehetségkutató arról szól, hogy Nagy-Britanninia, a britek szereznek, találnak tehetségeket, méghozzá a határaikon belülről. Azonban hiába fanyalognak: a verseny értelmében minden uniós állampolgárnak joga van indulni, ráadásul nem a Face Team az első nem angol versenyző a Britain''s Got Talent történetében.

- Nem haragszunk az irigykedőkre. Nekünk az a célunk, hogy mind többekkel megismertessük az akrobatikus kosárlabdát, hogy ismertebbé, elismertebbé tegyük ezt a sportágat, s mind többeknek megmutathassuk saját magunkat, a Face Teamet is. Nem tagadjuk, és örülünk is neki, hogy tudják, magyarok vagyunk - tette hozzá Takács Áron.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!