Sport

2012.04.08. 09:28

Saláta Ferenc párosban ezüstérmes lett

Címkék#Tatabánya

Karcagon, a Csokai István országos ranglista versenyen vettek részt a Tatabányai Asztalitenisz SE szenior játékosai, megmérették magukat utánpótlás tornánkon is.

Kemma.hu

Saláta Ferenc párosban, a 40–49 évesek korosztályban, a nyírbátori Sallai Zoltánnal ismét nagyszerű sikert ért el. A selejtező csoportból két 3:0-s győzelemmel jutottak a főtáblára, ahol 3:1, és 3:2-es győzelemmel jutottak a döntőbe. Itt nagy csatában 3:2-re kikaptak.

Saláta egyéniben két magabiztos győzelemmel csoportelsőként jutott a főtáblára. A ranglista harmadik helyezett Daru Zsolt elleni sima 3:0 további sikerekkel kecsegtetett. A négy közé jutásért vívott küzdelemben elfogyott a lendület, így nem sikerült az újabb éremszerzés. Ez az eredmény az országos ranglistán az ötödik helyezést jelenti számára.

Az 50–59 évesek között párosban Müller György Szombathy Tiborral az oldalán sem párosban, sem egyéniben nem jutott a főtáblára.

Az utánpótlás korúak a fővárosban, a KSI-kupa Budapest-bajnokság országos ranglista versenyen szerepeltek. A serdülőknél Magai Rómeó és Endrédi Gergő az első körben megkapták a későbbi győztes Böhm Gábor–Kovács Sebestyén párost, így ebben a versenyszámban hamar véget ért számukra a küzdelem.

Egyéniben Magai csoportjában három 3:0-s győzelmével jelezte, hogy jó formában érkezett a versenyre. A főtáblán ezt Máté Gergely, a ranglista 13. helyezettje is megtapasztalhatta, hiszen Rómeó 4:2-es sikerével serdülőben először jutott a legjobb 16 közé jutott. A nyolc közé lépését Kramarics Gergő országos serdülő válogatott, NB II-es játékos akadályozta meg. A tatabányaiak játékosa a szerzett nyolc pontjával az országos ranglista 18. helyére ugrott előre.

A további két játékosnak Endrédi Gergőnek és a még újonc Francsics Dávidnak a pontszerzés nem sikerült, de tapasztalat szerzés szempontjából nagyon hasznos volt ez a nap.

Az ifjúsági versenyen Nagy Dániel és Magai Rómeó képviselte a TASE színeit. Párosban nyerték az első mérkőzést, de a második körben a Kramarics Gergő, Horváth Patrik páros ellen úgy kaptak ki 3:0-ra, hogy a második szettben 6:0-ra is vezettek.

Egyéniben Nagy Dániel főtáblára jutott, de a ranglista 7. helyezett Molnár Gergely ellen nem jutott tovább. Magai Rómeónak a BVSC-s Simon Ábris ellen elfogyott az addigi lendület, és így most nem került a főtáblára. Dani 4, Rómeó 2 ranglistapontja, illetve 26. és 27. helyezésük így is kiemelkedő eredmény.

Kemma.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!