Sport

2012.04.25. 07:40

Negyvenkilenc edző vizsgázott sikeresen Oroszlányban

Az utóbbi évek legnépesebb edzőképző tanfolyama fejeződött be a megyénkben. 49 hallgató jelentkezett és valamennyien sikeres vizsgát tettek Oroszlányban. Nem csak szűkebb hazánk szakembereit képezték, az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon Pest és Fejér megyei trénerek is részt vettek.

Kemma.hu

– Rendkívül szimpatikus csoporttal dolgoztam együtt. Úgy láttam, többen értékesek, tehetségesek voltak, sokan kiváló edzőkké válhatnak. Három hölgy is tagja volt a tanfolyamnak, akik az óvodai és az alsó tagozatos intézményi programban dolgoznak. A többiek elsősorban a Bozsik-programban edzősködnek, de akadtak olyanok is, akik amatőr felnőttcsapatot vezetnek – értékelt Baranya István, a Magyar Labdarúgó Szövetség instruktora, a tanfolyam vezetője.

– A helyszíneket az utánpótlás bemutatócsoportok szerint változtattuk. Tatabányán a TASK csapatainak edzéseit szemléltük, Biatorbágyon az óvodai és az U15-ös korosztály gyakorlatait figyeltük. Kitűnő helyszínnek bizonyult Várgesztes és Oroszlány is – folytatta Baranya István, majd hozzátette:

– Mindenhol szeretettel fogadtak minket a vezetők, az edzők és a gyerekek. Kiváló vendég óraadóink voltak, Horváth Sándor játékvezetés, Khéner László, az MSZ megyei igazgatója vezetés- és szervezéstan, Schindler Szabolcs ovifoci, Darabos Gábor, Horváth Imre, Józan Péter a TASK utánpótlás munkájáról tartott előadást, Karap János pedig az elsősegélynyújtásról és élettanról.

A vizsgák a gyakorlati edzésbemutatókkal kezdődtek, majd  a szakmai, szabályismereti és az élettani, pszichológiai-pedagógiai tesztekkel zárultak.

Kemma.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!