Sport

2012.04.07. 16:49

Hernádi László az idén győzni szeretne

A korábban tíz alkalommal Zónatrófea elsőséget szerzett tatai autós az elmúlt évben több problémával küszködött, míg végre ebben az évben felújították a Mitsubishi Lancer EVO 8-as motorját. Így Hernádi ismét esélyt lát a győzelemre.

Petrik József

A hétvégén, a szokásos ausztriai szlalom versennyel meg is kezdi tizenötödik európai szezonját Hernádi László. A Tatai HAC autóversenyzője Teesdorfban áll rajthoz.
– Itt általában jól szoktam szerepelni, így hazatérve komoly tervekkel vetjük bele magunkat a további versenyekbe – emelte ki a „hegyi menő” – Ezután, egy szlovákiai szlalom futamon indulok.

A két futam után egy kétszer 3500 kilométeres út vár a Hernádi-csapatra, hiszen az FIA Challenge első állomása a dél-spanyolországi Ubrigue hegyei között lesz.

– Tavaly itt a harmadik helyen zártunk, így szép reményekkel kezdhettük el a szériát, amelynek a végére elgyengült az autónk, és a keretünk is elfogyott, ezért a végső, német futamra már nem tudtunk elutazni.

A malőr a címvédésbe került. Sajnos idén sem lesz sokkal könnyebb a helyzet, hiszen az FIA összevonta a két, régiós bajnokságot, így összesen tizenhat futamot rendeznek. Ennek felét Olaszországban, míg három német, két szlovén, és egy-egy szlovák, spanyol és szerb verseny szerepel a naptárban. Azaz jókora távolságokat kell megtenni egy-egy viadalig.

Hernádi László idén is csak szűk támogatói körre, illetve családi vállalkozására támaszkodhat, az igazán jelentős szponzorok ugyanis még nem adják egymásnak a kilincset a sokszoros bajnoknál.
– Eléggé elkeserítő, hogy a cseh és az olasz versenyzők állami támogatással, hatalmas csapatokkal vesznek részt a futamokon, míg nekünk az is öröm, ha a szervezők jóvoltából egy-egy versenyen nem kell kifizetni a 350 eurós nevezési díjat – panaszolta a pilóta. – A kaland miatt leadtuk a nevezést az Európa-bajnoki sorozat franciaországi futamára, de biztos, hogy az Eb-szereplés csak álom marad, de természetes, hogy szeretnénk megnyerni a sorozatot.

Petrik József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!