Sport

2012.04.18. 18:37

Érmekkel korcsolyáztak haza

Címkék#Tatabánya

A gyorsasági görkorcsolyázó Európa-Kupa második fordulójának Szeged adott otthont. A seregszemlén a Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület versenyzői is részt vettek, és értékes helyezéséket gyűjtöttek be.

H. K.

A viadalon a magyar indulókon kívül Olaszország, Új-Zéland, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Svájc, Lengyelország és Ausztria legjobb versenyzői vettek részt, amelyen válogatottként állhatott a rajthoz a Tatabányai Diák Korcsolyázó Egyesületből Gila Bálint, Frecska Péter, Gengeliczky Domokos, Gengeliczky Donát és Nagy Péter.

Az Európa-Kupákon két sprint távot és két hosszú távot kell teljesíteniük az indulóknak, az elért eredmények alapján hirdetnek sprint- és hosszútávú összetett bajnokokat.

A kadettok mezőnyében az egyik legfiatalabbként rajthoz álló Gila Bálint 500 méteres sprint távon kivívta a döntőbe jutás jogát, majd a fináléban nagy csatában egy olasz és egy lengyel görkorcsolyázó mögött a harmadik helyen ért célba.
Ez az eredmény sprint összetettben pontegyenlőséggel a negyedik helyre volt csak elegendő.

Hosszútávon Frecska Péterrel taktikásan, okosan korcsolyázva együtt estek el. Említésre méltó Remete Solt sprinten elért nyolcadik pozíciója is.
A kadett lányoknál hosszútávon Szatmári Nikoletta remek versenyzéssel a 3000 pontozásos futamon értékes három pontot szerezve a negyedik helyen ért célba, viszont a másik hosszú távon az eső is beleszólt a versenybe, ennek következtében Niki elcsúszott és esett, eredménye azonban okot adhat a válogatottba való bekerülésre.

A junior B-s fiúknál a hosszútávú összetett során Nagy Péter meglepetésre a legjobb magyarként zárt, de az egyik távon ő is bukott a csúszós pályán. Tízezer méter eliminációs futamon az egyik legfiatalabb versenyzőként indulva, az élbollyal együtt haladva a hatodik lett.

Gengeliczky Domokos 3000 méteres pontozásos versenyen teljesített kitűnően, a távon a legjobb magyarként a hetedik helyen ért célba. A junior B-s nőknél az újonc Farkas Márta tizenkettedikként zárt. A junior A-s fiúknál a rövid- és hosszútávú összetett versenyben Gengeliczky Donát minimális különbséggel csúszott le a dobogó harmadik fokáról.

További részletek a csütörtöki 24 Órában!
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra önnek is jár!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!