Sport

2012.04.29. 10:51

Bakancsos túra Kömlődön

Címkék#Kömlőd

Immár hetedik éve szervezi meg a községben a bakancsos túrát a Kömlődért Baráti Társaság, aminek elsődleges célja a szűkebb lakóhely híres lakóinak, nevezetességeinek megismertetése, a hagyományok ápolása.

kemma.hu

Az elmúlt években felkeresték többek között Konkoly Thege Miklós csillagász egykori szülőházát, a zsidó, illetve a Sárközi temetőt, a Meggyfasort, az Almást, a Libamezőt, a Grófkertet, a Levente lőteret, tavaly ősszel az Alsó Mihály pusztát és a Felső Mihály pusztát, valamint a kömlődi patakokat, míg szombaton Kömlőd déli területeinek felderítésére indult a mintegy 30 kiránduló.

Fojtek Mihály nyugdíjas pedagógus a Kövecses hegyet, az Oncsa házakat, a Szőlőhegyet és a Malom utat választotta a közel 7 km-es túra útvonalául, miközben mesélt a térség felszínének kialakulásáról, a régvolt nevezetes helyekről, valamint a terület élővilágáról, különlegességeiről, majd az út végén ízletes paprikás krumpli várta a csoport tagjait, amit Madari Ferenc és Marencsák László, a baráti társaság két tagja készített el a megfáradt bakancsosoknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!