Sport

2012.02.07. 07:09

Alacsonyabb nevezési díjat kérnek a kispályás focitornán

Március végén alacsonyabb nevezési díjjal, magasabb színvonallal, új szakmai partnerekkel indul a városi kispályás labdarúgó-bajnokság – jelentette be sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester.

K. L.

Az új pontvadászat szervezését a Petőfi Tömegsport Egyesület helyett a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség vette kézbe, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) megyei igazgatóságának szakmai támogatását élvezve.

A tavalyi 98 ezer forintos nevezési díjjal szemben az idén 78 ezer forintot kell befizetniük a csapatoknak, de mindent elkövetnek azért, hogy jövőre még tovább csökkenhessen az összeg.

Dr. Kancz Csaba alpolgármester, a megyei labdarúgó szövetség társadalmi elnöke hozzátette: az együttesek anyagi terhei a civil szervezetek számára elérhető pályázati lehetőségeknek, illetve a társasági adó kedvezmények köszönhetően enyhülhetnének.

Törekednek arra, hogy a legnépszerűbb tatabánya tömegsport rendezvény megőrizze amatőr jellegét, továbbra is a foci öröme és az egészséges versengés a cél. Dr. Kancz Csaba kiemelte azt is: minél előbb szeretnék felújítani a Jubileum Sportpark villanyvilágítását.
Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója elmondta: szakmai támogatásuk elsősorban a verseny-, a fellebbviteli- és a játékvezetői ügyekben jelent majd konkrét segítséget.

Vadóc Lászlótól, a városi szabadidősport szövetség elnökétől megtudtuk: 70-90 csapat jelentkezésére számítanak. Az együtteseket legalább 10 játékosnak kellene alkotnia, de az ideális 15 lenne. A bajnokságra március 6-ig várják a nevezéseket. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!