Sport

2011.10.07. 13:01

Történelmi meccs Tatabányán, Környén a Komárom

Szombaton két megyei rangadót is rendeznek a női labdarúgó-bajnokságokban. Az Amazonok a Kalafával, a Környe a Komárommal találkozik.

K. L.

Közép-magyarországi regionális bajnokság, női – 7. forduló
Amazonok – Kalafa
Tatabánya, Erőmű-pálya, szombat 11 óra.
A két tatabányai csapat eddig még soha nem játszott egymás ellen bajnoki mérkőzést. Három tornán már összemérték a tudásukat ebben az évben, valamennyi összecsapást az Amazonok SE nyerte. De más lesz a helyzet a bajnoki összecsapáson, mindkét csapat nagy elszántsággal készül. A két együttes helyezése alapján hazai siker várható, ám egy megyei, pontosabban városi rangadón bármilyen eredmény születhet.

Az Amazonok SE hibátlan teljesítményt nyújtva nyerte az előző idényben a Fejér megyei regionális bajnokságot, a Kalafa SE a Közép-magyarországi regionálisban a harmadik helyen végzett. A nyáron az Amazonoknál történt kevesebb változás, inkább a Kalafa SE gárdájánál cserélődtek a játékosok.

A mostani pontvadászatot az Amazonok jól kezdték, mindössze egyetlen meccsen kellett beérniük döntetlennel. Igaz, öt győzelmük közül kettőt úgy "húzták be", hogy az ellenfél nem érkezett meg Tatabányára. Az élről várják szombati riválisukat.

A 13. helyen álló Kalafa SE eddig egy pontot gyűjtött, a második forduló óta nem sikerült sem győzniük, sem döntetlent elérniük. Szabó László edző tanítványai több mérkőzésükön is vezettek az első játékrészben, ám a szünet után fordítottak az ellenfeleik. Persze, ezekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, minden meccs más és más.

– Bajnoki mérkőzésen még soha nem találkoztunk a Kalafa SE csapatával. Nem tekintjük presztízsmeccsnek a szombati találkozót. Az sem téveszt meg minket, hogy eddig csak egy pontot gyűjtöttek. Ugyanúgy készültünk, mint eddig, szeretnénk megőrizni régóta tartó veretlenségünket – hangsúlyozta Fischer László, az Amazonok SE edzője.

A Kalafa SE is készült, Szabó László edző tanítványai mindent megtesznek majd azért, hogy jó meccset játsszanak a jelenlegi listavezetővel.

Fejér megyei regionális női bajnokság, női – 7. forduló
Környe SE – Fortuna SE
Környe, szombat 15 óra.
A Környe SE csapatánál régóta jó munkát végez Raffai Sándor edző: két évvel ezelőtt bajnoki címet nyertek tanítványai, az előző szezonban pedig a Tatabányai Amazonok SE mögött a második helyen végeztek. A nyáron náluk is jelentős változások történtek a játékoskeretben, de az eredményeikből arra következtethetünk, hogy az újonnan érkezetteket hamar be tudta építeni az együttesbe a szakvezető. A környeiek százszázalékos teljesítményt nyújtva az élről várják a Komáromi Fortuna elleni rangadót.

Ugyancsak jár az elismerés Józsa Sándornak, a Duna-parti csapat edzőjének is, hiszen számukra nyögvenyelősen indult a bajnokság, ám tavasszal már egyenletesebb teljesítményt nyújtva, a harmadik helyre vezette az együttest. A lányok elhitték, hogy van értelme az elvégzett munkának. Ez látszik az idei eredményeiken is, ugyanis jelenleg a második pozíciót foglalják el a tabellán.

– Azt mondtam a lányoknak, hogy nyugodtan készüljenek, a bajnoki cím szempontjából nem lesz sorsdöntő a szombati mérkőzés. Bizonyára felfokozott hangulatban telik majd a meccs, de hajtós, pörgős, jó színvonalú csatát láthatnak majd azok, akik kilátogatnak a pályára. A két csapat jól ismeri egymást, ezért sportszerű találkozót várok. Bízom a lányokban és úgy érzem, megszerezzük a három pontot a komáromiak ellen – latolgatta az esélyeket Raffai Sándor.

– Munkahelyi és iskolai elfoglaltságok nehezítették a felkészülésünket, de gondolom, ezzel nem csak ránk jellemző. Az elmúlt két fordulóban nem játszottunk jól, kisebb hullámvölgybe kerültünk. Ha a helyzetkihasználásunkon tudnánk javítani, nem fájna a fejem. A lányok igyekeztek az edzéseken, biztos vagyok abban, hogy mindent megtesznek majd a sikerért – mondta Józsa Sándor.

Az előző szezonban a környei gárda 6-0-ra győzött Komáromban, a tavaszi visszavágó után is ők örülhettek, akkor 2-1-re bizonyultak jobbnak.

K. L. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!