Sport

2011.10.15. 10:57

Tatabányai tűzoltók sikerei a Pump & Run versenyen

Tatabányai tűzoltók is résztvettek a kecskeméti Pump and Run versenyen. Ketten vágtak neki a fekvenyomásnak, futásnak. Török Győző százados győzedelmeskedett a versenyen.

Kemma.hu

Pénteken második alkalommal rendezték meg Kecskeméten az országos Pump & Run verseny. A verseny célja a tűzoltók erÕnlétének felmérése speciállis körülmények között.

A verseny két részbÕl áll. Az elsÕ leküzdendÕ feladat a fekvenyomás volt. Bemelegítés után a versenyzÕket hármasával szólítják a versenybírák a fekvenyomó padhoz, ahol mindenkinek saját testsúlyától függetlenül 60 kilogrammot kell kinyomni szabályosan minél többször. Miután a trió tagjai teljesítették a pálya elsÕ részét, rögtön a fekvenyomás után következett a 700 méter futás.

A feladat nehézségét nem a táv hossza jelenti. A futást a fekvenyomás után azonnal meg kell kezdeni úgy, hogy a versenyzÕ magára ölti teljes védÕfelszerelését melynek teljes súlya eléri a 30 kilogrammot. A futás légzÕ állarcban történik, ami a versenyzÕn van a célba érkezésig. A futópályát úgy alakították ki, hogy a pálya elsÕ szakasza sík terepen, míg a második szakasz emelkedÕvel van nehezítve. Az emelkedÕ sajátossága, hogy 350 méteren 50 méteres színtkülönbséget kell leküzdeni a versenyzÕknek.

A fekvenyomás darabszámát megszorozák öttel. A végsÕ pontszám úgy alakul ki, hogy a futás idejébÕl kivonják a fekvenyomásnál szerzett pontszámot. Az így kapott számok alapján alakul ki a végeredmény.

A tatabányai tűzoltók közül Cserge Róbert fÕtörzsÕrmester és Török Győző százados indult az embertpróbáló versenyen. A főtörzsőrmester egyéni csúccsal a népes mezÕny és ezen belül a saját kategóriájának elsÕ részében végzett. A szászados kategoriáját megnyerve végzett a diadalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!