Sport

2011.10.22. 15:00

Kassai Viktor a Kőkútiban

Kassai Viktor ha teheti, ellátogat a Tatabánya-Carbonex KC NB I-es férfi kézilabdacsapatának mérkőzéseire is. De első számára a munka, majd hobbija, a játékvezetés következik a sorban. Hetente öt-hat meccset is megnéz – tudták meg tőle pénteken a tatai Kőkúti Általános Iskolába járó gyerekek.

Kovács László

 A Kőkút-hét zárónapján is ismert sportembert köszönhettek a gyerekek, a tanintézet a neszmélyi Hídverő Olimpiai Baráti Körrel karöltve Kassai Viktor tatabányai FIFA-játékvezetőt látta vendégül. A kicsik egymás kezéből kikapva a mikrofont zúdították a kérdéseket a bíróra. Megtudhatták, hogy a sípmester eddigi két topmeccsének a 2008-as pekingi olimpiai döntőt tekinti, valamint az idei Bajnokok Ligája fináléját.

Kifejezetten nincs kedvenc stadionja, azt tartja lényegesnek, hogy sok néző és jó hangulat legyen a pályákon. De ha mégis egyet mindenképpen ki kell emelnie, akkor az a pekingi. "Nagyon jó érzés volt, amikor az olimpiai láng mellett, a kétszáz nemzeti zászló között felfedeztük a magyar lobogót" – indokolt Kassai.

A gyerekek érdeklődtek arról is: van-e kedvenc labdarúgója, mennyit kell készülnie, mivel tölti szabadidejét? Kassai Viktor diplomatikusan úgy fogalmazott: azokat a játékosokat kedveli, akik sportszerűek. Hetente kétszer vesz részt a játékvezetők közös edzésén, de önállóan is készül. A futásokon túl odahaza öt-hat meccset tekint meg és elemez. A munkája és a játékvezetés mellett nem sok szabadideje van, ám ha jól jön ki a lépés, akkor ott szurkol a lelátón a tatabányai férfi kézilabdázóknak, olykor-olykor a veszprémieknek és a győri hölgyeknek is.

"Kapott-e egyest az iskolában?" – hangzott a következő kérdés. Kassai mosolyogva mondta, hogy 4,0-4,2 volt rendszerint a tanulmányi átlaga. Mindig a tanulás, a nyelvtanulás volt a legfontosabb számára, utána következhetett a sport. "Azért persze be-becsúszott egy-egy egyes" – tette hozzá fülig érő szájjal a bíró.

Pozitív személyisége miatt nagykövetté választották

Kassai Viktort nemrégiben az SOS Gyermekfalu nagykövetévé választották.  – Óriási megtiszteltetés számomra, hogy felkértek erre a jótékonysági feladatra. Nehéz körülmények között élő gyermekekről van szó. Elsősorban kapcsolataimmal segítek, a kicsik közül többen eljutottak például a Magyarország – Svédország és a Magyarország – Finnország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre. Nagy örömöt jelentene számomra az is, ha a gyerekek közül minél többen sportolnának majd – tudtuk meg Kassaitól.

Korábban Puskás Ferenc volt a battonyai, kecskeméti és kőszegi intézmény pártfogója. 2006-os halála óta keresik a megfelelő személyt, aki az Aranycsapat volt játékosának helyébe léphetne. Az intézmény vezetői úgy gondolták, a nemzetközi szinten elismert játékvezető pozitív személyisége miatt is példakép lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!