Sport

2011.09.06. 18:11

Rangos tornát nyert az Esztergom

Címkék#Esztergom

Az FC Esztergom U13-as csapata nyerte a 34. Olve Flanders Cup elnevezésű tornát, amelynek a belgiumi Edegem volt a házigazdája.

Kovács László

Az Antwerpenhez közeli kisvárosban 24 csapat mérte össze tudását, köztük olyan ismert egyesületek olyan utánpótlásnevelő klubok, együttesek fiataljai, mint a spanyol Osasuna, a holland Utrecht, a francia Nant, vagy éppen a belga Beveren, Antwerpen.

A szervezők négy csoportot alakítottak ki, mindegyikben hat-hat gárda mérkőzött a továbbjutást jelentő helyezésekért. A mieink első összecsapásukon 3-1-re legyőzték a francia Treillieres csapatát, majd a belga Beveren sem úszta meg, Váczy Dávid edző tanítványai 2-1-re nyertek.

Az esztergomiak nem kegyelmeztek az utrechti, a nanti gyerekeknek sem, a holland VDP ellen 1-0-ra, a francia Pays d'' Anast ellen pedig 2-0-ra diadalmaskodtak. Ez a siker még jobban feldobta a Duna mentieket, a következő meccsükön 5-0-ra gázolták el a belga Patro Hoevenen csapatát, így százszázalékos teljesítményt nyújtva csoportelsőként jutottak a középdöntőbe.

Sikercsapat

Az FC Esztergom U13-as csapatában a következő játékosok szerepeltek a belgiumi tornán: Kecskeméti Bálint, Kolozsi Patrik (kapusok), Albert Gergely, Kosztolányi Márk, Farkas Máté, Chrompota Bence, Bocskay Zalán, Éber Máté, Sági Balázs, Klányi Denis, Klátyik Balázs, Jancsó Dániel, Ági Atanáz, Barlangi Balázs (mezőnyjátékosok). Edző: Váczy Dávid, ifj. Sóron Tibor.

Az esztergomiak a francia Treillieres második együttesét is két vállra fektették, 4-0-ra győztek ellenük. Újabb siker következett, 2-1 a Helderhoek gárdája ellen. Ugyancsak belga, a rendező Olve várt még a királyvárosi legényekre, a mieink már biztos továbbjutás tudatával léptek pályára és nem kaptak szemrehányást azért, mert 1-0-ra kikaptak.

A legjobb négy közé jutásért vívott összecsapáson a belga Noorse ellen alaposan megizzadtak az esztergomiak, a rendes játékidőben 1-1-re végeztek a csapatok. A büntetőket a Váczy-legénység értékesítette jobban, és jutottak tovább. A döntőbe jutásért ismét a belga, a házigazda SC Olve ellen léptek pályára a mieink és mindenképpen szerettek volna nekik visszavágni a vereségért.

A játékidőben most sem örülhettek gólnak a csapatok, így ismét büntetőpárbaj várt az FC Esztergomra. A mieink ismét pontosabban céloztak, így bejutottak a fináléba.
A döntőben is "ismerősökkel" találkoztak a 13 éves labdarúgóink, azzal a holland VDP gárdájával mérkőztek meg, amelyet a selejtezők során 1-0-ra legyőztek. Most 1-1-es döntetlent harcoltak ki ellenük, így következhetett sorozatban a harmadik büntetőpárbaj.

A mieink ismét jobbaknak bizonyultak, így kiérdemelték a bajnokcsapatnak járó hatalmas serleget. Az esztergomiak legutóbb 2006-ban nyerték meg ezt a tornát, két évvel később döntőt játszottak. Külön öröm számukra: a szervezők úgy látták, hogy a megméretéseken Klányi Denis ragyogó teljesítményt nyújtott, ezért neki ítélték oda a legjobb játékosnak járó díjat. Egyébként a tehetséges fiú szerezte a döntőben is az FC Esztergom gólját.

A csapat köszönik a vezetők, edzők, tolmácsok és nem utolsó sorban a szülők segítségét, hogy eljuthattak Belgiumba és ott ilyen szépen szerepelhettek. Elsősorban Sóron Tibor, Erős Gábor, Spóner József, Bugjó Zsolt, Karcagi Pál, Ködmön Vivien és Bánfi János járult hozzá a gárda sikeréhez.

Az FC Esztergom U13-as csapatában a következő játékosok szerepeltek a belgiumi tornán: Kecskeméti Bálint, Kolozsi Patrik (kapusok), Albert Gergely, Kosztolányi Márk, Farkas Máté, Chrompota Bence, Bocskay Zalán, Éber Máté, Sági Balázs, Klányi Denis, Klátyik Balázs, Jancsó Dániel, Ági Atanáz, Barlangi Balázs, Kovács Roland (mezőnyjátékosok). Edző: Váczy Dávid, ifj. Sóron Tibor.

Kovács László Sikercsapat Az FC Esztergom U13-as csapatában a következő játékosok szerepeltek a belgiumi tornán: Kecskeméti Bálint, Kolozsi Patrik (kapusok), Albert Gergely, Kosztolányi Márk, Farkas Máté, Chrompota Bence, Bocskay Zalán, Éber Máté, Sági Balázs, Klányi Denis, Klátyik Balázs, Jancsó Dániel, Ági Atanáz, Barlangi Balázs (mezőnyjátékosok). Edző: Váczy Dávid, ifj. Sóron Tibor.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!