Sport

2011.09.08. 11:09

Pénteken mutatkozik be az újonc THAC

„Hazai” pályán, pontosabban a tatabányai Földi Imre sportcsarnokban is bemutatkozik az első osztály újonca, a Tatai Honvéd AC. A házigazdák – némi túlzással – száz szállal kötődik a megyeszékhelyhez. Így a szurkolók is egy abszolút vállalható csapatnak és edzőjének szoríthatnak a lelátón.

Petrik József

Budapest Bank férfiliga, 2. forduló

Tatai HAC – Kecskeméti KSE

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, péntek 18 óra

Első „hazai” mérkőzésére készül a THAC Tatabányán. Szerencsére, a fekete-fehéreknek alkalmuk nyílt néhány edzésen kipróbálni a „helyi” parkettát. Sőt, az osztrák Krems ellen még előkészületi találkozót is vívtak itt. A tataiak trénerének viszont nem kell bemutatni a megyeszékhely sportcsarnokát, hiszen Kanyó Antal játékosként és edzőként is több  évtizede ismeri ezt a létesítményt. Valószínűleg neki lesz a legkevésbé idegen ez a közeg. Persze a klub vezetése abban bízik, hogy a kézilabda barátok Tatáról is felkerekednek, és a Földi Imre Sportcsarnokban is megnézik kedvenceiket...

– Nem tagadom, kicsit bátrabb játékot várok a társaságtól, mint amit az FTC elleni meccsen mutattak – emelte ki Kanyó Antal. – Remélem, ez a majdnem hazai pálya nagyobb bátorságot ad a gárdának. Egyébként sincs veszteni valónk. Tudjuk, hogy a Kecskemét egy masszív, jó képességű középcsapat. Két szlovák idegenlégiósuk és számtalan rutinos, sok csatát megélt hazai játékosuk van. Elég, ha csak a válogatott Bajusz nevét említem. A mi csapatunk még mindig alakuló félben van. Nekünk, igazán a rájátszásra kell felépítenünk „magunkat”, mert ott fognak eldőlni a nagy dolgok.

A tataiak szakvezetője szólt arról is, hogy olyan tempót igyekeznek diktálni, amely végig tartható. A nyitányon éppen az okozott problémát, hogy a kétszer 30 percből, „csak” kétszer húszat bírt igazán a THAC.

– A jó periódusaink „kitolása”, megnyújtása fontos – jegyezte meg a vezetőedző. – Előbb, vagy utóbb el kell érnünk, hogy mindkét félidőt végighajtsuk. Szeretnénk pontot, pontokat szerezni. Azaz – némi túlzással – várjuk a csodát, ám a csodát megkövetelni nem lehet. Én azért vállaltam el ennek az együttesnek az irányítását, hogy a tatai férfi kézilabdát hosszú időre benntarthassuk az élvonalban. És amit elkezdtem a véghez is akarom vinni...

A Tatai HAC a jelenlegi legjobb keretével fogadhatja a „hírös város” csapatát. Sérült, beteg játékosa nincs Kanyó Antalnak.

Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, péntek 18 óra -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!