Sport

2011.09.30. 15:07

Megyei rangadó az élvonalban

Pikáns meccset rendeznek ma 18 órától a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban. Két „hazai” csapat mérkőzik egymással: a Tatai HAC a Carbonex-szel találkozik, úgy, hogy a sportcsarnok is mindkét gárdának a „hazája”.

Petrik József

Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga – 6. forduló
Tatabánya – Tatai HAC
Tatabánya, Földi Imre sportcsarnok, péntek 18 óra.
Nem példa nélküli ez a mérkőzés, de mi tagadás, a 2007/2008-as szezonban volt hasonló a szereposztás. Az összecsapás ígér néhány érdekességet. A meccsen négy Kanyó lesz egyszerre jelen. Ebből hárman, Antal, az edző, Balázs és Bence, a fiai a THAC sikerében érintettek. Kanyó Ádám szintén a tataiak edzőjének a fia, ám ő a tatabányai győzelemért küzd majd. Debre Viktor a Carbonex, Kanyó Antal a Tata tréner még jó fél évvel ezelőtt vállvetve küzdöttek a kék-fehér színekért. Most riválisokként ülnek majd a két csapat kispadján.

– Edzői pályafutásom során először meccselek Kanyó Tóni ellen – mondta a Tatabánya szakvezetője. De azért ne higgye senki, hogy amióta ő a tataiak edzője nem járunk össze. Én még a három srácára is másképp tekintek. Hiszen, szinte a szemem láttára nőttek fel, és örülök neki, hogy kézilabdázók lettek. Ennek ellenére csak a győzelem az elfogadható számunkra, még akkor is, ha a tataiaknak is ez, ahol játszunk, jelenti a hazai pályát. Az még belefér, hogy a Csurgó ellen ilyen játékkal veszítsünk, de – nem lebecsülve a Tatát – most nem lehet mese. Kell az a két pont. Úgy gondolom, az egykori tatabányaiak nagyon motiváltak lesznek a tatai színekben, de ezt várom a saját kézilabdázóimtól is. Igyekszünk majd a legjobbat nyújtani, ezt ígérhetem.

A Carbonex KC-ban Bodó Richárd és Pásztor Ákos sérülés miatt nem léphetnek pályára.

A vendégeknél Hajdú és Lengyel Péter szereplése kérdéses. Lengyel már a legutóbbi hazai meccsről is hiányzott, Hajdút a Mecsekalján „küldték padlóra”.
– Játsszunk egy jót a „nagy testvér” ellen, ez a célunk – mondta a tataiak vezetőedzője. – A két csapat számtalan szállal kötődik egymáshoz, ez vitathatatlan. Nekünk változatlanul az a célunk, hogy stabilizáljuk a játékunkat. Hogy a meccs során a jó periódusainkat elnyújtsuk, a tíz-húsz perces hullámvölgyeket csökkentsük. Remélem, mihamarabb felnövünk az élvonalhoz. Rajtunk nem lehet nyomás, hiszen elsődleges célunk felépíteni egy olyan gárdát, amely hosszú időre megalapozza Tatán a sportág jövőjét. Persze, győzni szeretnénk. Mindig erre játszunk, de a realitások talaján maradva, szoros eredménnyel elégedett lennék. Abban bízom, hogy ezt a találkozót nem görcsöljük el, merünk majd játszani, és akkor mindenki jól szórakozhat.

Petrik József -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!