Sport

2011.09.04. 17:05

Dorog nyerte a Buzánszky-kupát

A Petőfi-iskola udvarán fekvő műfüves labdarúgópálya átadásának egyéves évfordulóját megünnepelendő, a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint Dorog önkormányzata kispályás utánpótlás-labdarúgótornát rendezett.

B. G.

A Buzánszky-kupán hat, tizenkét éves fiatalokból álló csapat nevezett, köztük határainkon túliak is. A megnyitón Tittmann János polgármester abbéli reményének adott hangot, hogy a felnőtt válogatott Svédország felett aratott győzelme megteremti a jó alaphangulatot, míg Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke a múlt és a jelen „szerencsés találkozásáról” szólt, utalva ezzel az U-12-es korcsoport és Buzánszky Jenő együttes jelenlétére.

Az Aranycsapat legendás jobbhátvédje a torna előtt a Popovics György és az MLSZ által felajánlott labdákat látta el kézjegyével, amelyket aztán a résztvevő együtteseknek ajándékoztak.
Az embertelen hőség dacára kiváló összecsapásokat, technikás focit és néhány ígéretes tehetséget is láthatott a közönség. Ekképp vélekedett Khéner László, az labdarúgószövetség megyei igazgatója is: – Remek pályán, színvonalas, nagy iramú mérkőzéseket játszottak a fiatalok. A dorogiak örülhetnek, megérdemelten tartották otthon a kupát.

A díjakat dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár és dr. Kancz Csaba, a megyei labdarúgószövetség társadalmi elnöke adták át. Buzánszky Jenő szerint akik itt negyedikek voltak, azok legközelebb harmadikok lesznek, a másodikokból pedig első válhat, ha kellő akarattal dolgoznak tovább.
– A múlt a miénk volt, az elkövetkező időszak a tiétek lehet – köszönt el az ifjú labdarúgoktól a labdával még mindig kitűnő viszonyt ápoló „Kazal”.

A hatcsapatos torna végeredménye:
1. Dorogi FC
2. Galántai Labdarúgó Szövetség korosztályos válogatottja (Szlovákia)
3. Lábatlani ESE
4. Zoltek SE Nyergesújfalu
5. FC Esztergom 
6. Rajnai Labdarúgó Szövetség korosztályos válogatottja (Németország)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!