Sport

2011.09.09. 12:51

Az összeszokott Füred ellen lép pályára a Carbonex

Nehéz mérkőzés vár a Carbonex KC élvonalbeli férficsapatára. A masszív, kifejezetten jó erőkből álló Füred otthonába látogat a Bányász. A vendégsikerhez száz százalékos erőbedobásra lesz szükség.

Petrik József

Budapest Bank férfiliga

Balatonfüred – Tatabánya Carbonex KC

Balatonfüred, szombat: 18 óra.

A házigazdák legnagyobb előnye abban áll, hogy játékos keretük alig változott, és, ha változott is, inkább erősödött. Ez a fajta összeszokottság a vendég együttesről aligha mondható el, hiszen féltucatnyi kézilabdás távozott és legalább ugyanennyi játékos érkezett.

– Nagy csata várható, hiszen számunkra ez a meccs rangadónak számít – mondta Debre Viktor, a vendégek mestere. – Persze, nekünk az a dolgunk, hogy nyerjünk. Ehhez azonban nagyon jó védekezés szükséges, és eredményes támadójáték. Az első fordulóban egyik sem jött össze igazán. Úgy gondolom, a Balatonfüred előttünk tart csapatépítésben. Nálunk rengeteg az új ember, és még közöttük is akad, aki nem teljesen egészséges, vagy nem illeszkedett be maximálisan az együttesbe. Hiába, ehhez idő kell. Ennek dacára nem mondunk le a két pont megszerzéséről.

A szakvezető szólt arról is, hogy csapat nincs megijedve, de az tény, hogy az esélyesség terhe inkább a házigazdákat nyomja.

– Jó mérkőzéseket szoktunk játszani a Balaton-parti partikon – hangsúlyozta a kék-fehérek szakvezetője. – Nagy koncentrációval kézilabdázva, száz százalék körüli produkciót nyújtva győzhetünk. De mégegyszer kiemelném, a fürediek már előrébb tartanak az összecsiszolódásban, mint mi...

A vendégeknél csak a kéztörést szenvedett Bodó Richárdra nem számíthat a csapat. A jobb oldali átlövő, Rédei István viszont már pályára léphet. De még ő is meccshiánnyal küszködik.

Balatonfüred, szombat: 18 óra. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!