Sport

2011.07.06. 11:16

P. Nagy László Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett

A magyar válogatott ezüstérmet szerzett Budapesten, a borászok számára első alkalommal megrendezett labdarúgó Európa-bajnokságon. A csapat tagja volt a tatabányai P. Nagy László.

K. L.

A hatcsapatos tornán, amelynek nemzetközi védnöke Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke volt, az első helyet szlovénok, a harmadikat pedig az osztrákok szerezték meg. A csoportmérkőzéseket a villányi és mecsekaljai borvidéken található településeken rendezték, a helyosztókat pedig a margitszigeti Atlétikai Centrumban.

– A svájciakat 3-1-re, a németeket pedig 4-1-re győztük le, így magabiztosan jutottunk be a döntőbe – elevenítette fel a történteket P. Nagy László, a Tatabányai Bányász hajdani kiváló csatára, az előző bajnoki szezonban az NB II-ben a hetedik helyen végzett FC Tatabánya volt vezetőedzője.

– A németek ellen egy találattal, illetve gólpasszal segítettem a csapatomat, a döntőben már sajnos nem tudtam sokat hozzátenni a játékhoz, ugyanis a huszadik perc körül combizomszakadást szenvedtem. Egyébként ezen a meccsen nem csak nekem nem volt szerencsém, Fortuna az egész együttes mellől elpártolt. A 2x40 perces meccs 78. percéig 1-0-ra vezettünk, ekkor kaptunk egy elkerülhető, buta gólt. Döntetlennel fejeződött be a mérkőzés így következtek a 11-esek. Három büntetőt is elrontottunk, így a szlovénok ünnepelhettek. Egyébként végig remek hangulatban telt az Európa-bajnokság, csak a vége lett keserű a számunkra. Bízom abban, hogy legközelebb mi örülhetünk a végén! – tette hozzá P. Nagy László, aki végzettségét tekintve borász, ezért szerepelhetett a nemzeti csapatunkban. 

K. L. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!