Sport

2011.07.23. 21:25

Megkezdődött a kosaras világrekord-kísérlet

A VIP és a Budai Rakéták kiélezett csatájával kezdődött meg szombaton Siófokon minden idők leghosszabb kosárlabda-mérkőzése. Tízezer percen, azaz egy héten át, éjjel-nappal, megállás nélkül pattog majd a labda a Balaton-parti városban. A világrekord-kísérlet az oroszlányi származású Zsolnay Gyöngyi ötlete.

K. L.

A sokszoros válogatott, többszörös bajnok és kupagyőztes játékos tavaly határozta el, hogy a tizedik alkalomhoz érkező táborát – tekintettel a jubileumra – igazán emlékezetessé teszik állandó segítőikkel, nevelőikkel karöltve. A szervezés már akkor megkezdődött, s összeállt az a 21 csapat, amelyeke az egy hét alatt 333 mérkőzést játszanak majd. Akadnak közöttük gyerekek és felnőttek is egyaránt. Olyan kosarasok, akik az elmúlt évek során Zsolnay Gyöngyi gondoskodása mellett itt bontogatták szárnyaikat.

A résztvevők nagy örömére ismerős arcok is gyülekeztek a rekordkísérlet helyszínén, a siófoki Széchenyi István Általános Iskola aulájában. Nagy taps és éljenzés köszöntötte Lipcsei Betta szépségkirálynőt, a Miss Universe Hungary első helyezettjét, a verseny közönségdíjasát, Weisz Fanni modellt, vőlegényét, Lobó Szalóky Lázárt, a Dirty Slippers együttes énekesét, gitárosát, Demcsák Zsuzsát, a TV2 műsorvezetőjét, a foglalkozását énekes-rapper-fotósként feltüntető Éder Krisztiánt, ismertebb nevén SP-t, Zsolnay Gyöngyit, valamint férjét, Vujity Tvrtkót, a TV2 szerkesztő-riporter-műsorvezetőjét. A VIP csapata hiába harcolt hősiesen, a Budai Rakéták jobbnak bizonyultak.

A rekordkísérletben oroszlányi, tatabányai, tatai és vértesszőlősi kosarasok is részt vesznek. De pályára lépett, lép Gyöngyi édesapja, Zsolnay Árpád, az oroszlányi férficsapat, a tatabányai női együttes volt edzője, valamint a volt válogatott játékos húga, a korábban szintén Pécsen szereplő Zsolnay Barbara is. 

K. L. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!