Sport

2011.07.22. 12:20

Fekete László Cannes-ba tart

A franciaországi Cannes-ban egy lóversenyen a Fekete-család is bizonyíthatja, mennyire is kemények a magyar legények.

Hamburger K.

Azért hívták meg a Feketéket Cannes-ba, mert a lóverseny mellé a szervezők egy natúr erős ember versenyt is álmodtak.

A Csolnokon élő Fekete László 2005-ben alapította a Natúr Erős Emberek Szövetségét. A Komárom-Esztergom megyében élő sportoló világ letében a doppingmentes mozgás tette le a voksát, és akkor még nem gondolta, hogy kezdeményezése után mennyien is lépnek a nyomdokaiba, és csatlakoznak hozzá.

A közelmúltban a Francia Natúr Erős Emberek Szövetsége úgy döntött, hogy meghívják Fekete Lászlót, és a szintén ezzel a sportággal foglalkozó három fiát Cannes-ba, egy lóversenyre. A futamok között natúr erős emberek viadalt rendeznek, ahol tíz nemzet méri össze erejét egymással.

– Nagyon örültem az invitálásnak, jó érzés, hogy ennek az eseménynek a kapcsán mi is eszükbe jutottunk. A családomat úgymond "ketté bontottuk" – emelte ki Fekete László. – Két magyar csapatot alkottunk, egyikben ifjabb Fekete Laci kapott helyet és Miklós fiam, a másikban jómagam valamint Richárd, összesen egyébként öt számot kell teljesítenünk hétfő este.

Az elsőben hat kőgolyót – amik 120-190 kg-osak – pakolunk majd fel egy állványra, a következőben ötszáztíz kg-os gumikereket forgatunk át időre ötször. A harmadikban a duó egyik tagja két darab 130 kilogramm súlyú aktatáskát cipel huszonöt méter távolságra, a másik pedig százötven kilogrammosokat hordoz vissza a startvonalra.

A negyedikben, ugyanebben a felállásban – tehát, hogy felváltva hurcolják – egy négyszázötven kilogrammos lengősúlyt hordozunk nyakban tizenöt méterre és vissza.

Az utolsó attrakció, hogy lépcsőfokokra emelünk fel különböző nehézségű súlyokat. Ha a mezőnyt jobban megnézzük, akkor a svédektől, az amerikaiaktól valamint a franciáktól tarthatunk, ők majdnem minden alkalommal beleadnak "apait-anyait". Bízom benne, hogy legalább az egyik alakulatunk dobogóra állhat – hangsúlyozta Magyarország örökös Toldi Miklósa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!