Sport

2011.05.13. 14:07

Pikáns meccsre készül a Bányász

A huszonhatodik fordulóban P. Nagy László tanítványai a Gyirmót otthonában lépnek pályára szombaton.

Hamburger Kinga

NB II., Nyugati csoport – 26. forduló

Gyirmót – Enternet-FC Tatabánya

Gyirmót, szombat, 19 óra.

A kék-fehérek a múlt héten kiütéses győzelmet arattak a listavezető Videoton felett, a Bányász ezúttal idegenben is szeretne meglepetést okozni.

A bajnoki tabella második helyezettjéhez, a Gyirmóthoz látogat a kilencedik Enternet-FC Tatabánya együttese. Múlt héti parádés  győzelem után a kék-fehérek mestere két szabadnappal jutalmazta a fiúkat, tehát kedden vágtak neki a munkának.

– A nyertes meccset követően jobb volt a hangulat a héten – emelte ki P. Nagy László, a tatabányaiak vezetőedzője.
– Ősszel elég súlyos vereséget szenvedtünk hazai pályán a Gyirmóttól, most jó lenne visszavágni. Sérültjeink végre felépülőben vannak, a combizomsérült Ködöböcz, a bokaproblémával küszködő Módi, és Kocsis is mind felépültek, Kovács Dávid beteg csak.  A műtétjét követően Folmer Krisztián egy hét múlva már bekapcsolódik a közös tréningekbe, szóval lassan ő is bevethető állapotban lesz. A házigazdáknál szinte mindenkit szemmel kell tartanunk a meccsen, gyors csatárokkal, és rutinos, technikás középpályásokkal rendelkeznek, de a védelmük is jól működik – mondta az edző.

– Ellenfelünk évek óta vezeti az NB II. Nyugati csoportját, csak adminisztrációs gondok miatt nem kerültek fel az NB I-be. Ezeknek az összecsapásoknak mindig az a pikantériája, hogy a Gyirmót trénere, Kiprich József jó barátom évtizedek óta.  Persze a pályán ez másképp működik. A második félidőben már mindenképpen villanyfénynél játszunk, érdekes lesz, mert a csapat nincs ehhez hozzászokva. A mérkőzés esélyesei a hazaiak, de szeretnénk meglepetést okozni, bízunk a sikeres folytatásban – emelte ki a szakvezető.

Az FC Tatabánya várható kezdő összeállítása: Dombai A. – Almási, Simkó, Farkas V., Megyesi, Vass, Kovács I., Deme, Tóth Z., Bozsik, Farkas J.

Gyirmót, szombat, 19 óra.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!