Sport

2011.03.07. 18:37

Harsányi az Eb-keretben

Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar válogatott keretében a tatabányai játékosok közül Harsányi Gergely továbbra is élvezi Mocsai Lajos bizalmát.

kemma.hu/MTI

 Tizenhat játékosnak küldött meghívót a macedónok elleni, e heti Európa-bajnoki selejtezőre Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Az együttes tagjai tegnap délután találkoztak Százhalombattán. Katzirz Dávid és Mocsai Tamás sérülés miatt nem  lehet tagja a keretnek, míg Tatai Péter, Perez Carlos, Herbert Gábor és Vadkerti Attila tartalék.

A 28 tagú bő keretben még ott volt Halász Máté is, ám a Tatabánya-Carbonex KC balszélsője nem lesz ott a mérkőzésen. Ugyanakkor a januári svédországi világbajnokságon jó teljesítményt nyújtó Harsányi Gergő továbbra is élvezi Mocsai Lajos bizalmát.
A válogatott kedden utazik Szkopjéba, ahol szerdán, 17.15-kor játszik a házigazdák alakulatával. A csütörtöki hazautazást követően Veszprém és Balatonalmádi lesz a főhadiszállás. A vasárnapi, veszprémi meccs 16.45-kor kezdődik.

A papírforma alapján ezen két csapat között dől el a csoportelsőség. A kvartettből az első két helyezett jut ki a jövő évi szerbiai kontinensviadalra.
A keret:
kapusok
: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged).
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya-Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém).
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (TSG Lu.-Friesenheim), Laluska Balázs (MKB Veszprém).
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged).
Beállósok: Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged).
Balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo), Putics Barna (Gummersbach), Nagy Kornél (MKB Veszprém).
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Pick Szeged).

A csoport állása két forduló után: 1. Magyarország 4 pont, 2. Macedónia 3, 3. Bosznia-Hercegovina 1, 4. Észtország 0.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!