Sport

2011.03.05. 19:27

A Tatabányai SC fantasztikusan hajrázott

Címkék#Tatabánya

Hatalmas küzdelem végén tudtak a Perenye ellen nyerni a tekés hölgyek. A tatabányai csapat nem volt egyszerű helyzetben, hiszen egész héten betegség nehezítette a felkészülést.

P. J.

Teke Szuperliga, női – 18. forduló
Tatabányai SC – Perenye 5:3 (3173:3167)
Egész héten betegség tizedelte a tatabányai játékosokat. Ez jellemző volt az ifjúsági korú tekésekre és a felnőttekre egyaránt. Ennek ellenére egészen kivételes küzdeni tudásról tettek tanú bizonyságot a tatabányai hölgyek.

Juhos A. játékos-edző ugyan csak 486 fával nyitott, de Voga 515 bábut ütve pontot szerzett, viszont több mint húsz fa hátrányba kerültek Oroszlányban a vendéglátók. Povedákné (537 fa) és Soltészné (523 fa) jó produkciót mutattak be, ezért nem járt pont, sőt, a hazaiak már hatvannyolc fával maradtak el Vas megyei riválisuktól.

Ekkor lépett pályára – lázas betegen – Nagyné és 542 bábut leütve pontot szerzett, Ficsorné pedig régi klasszisát idézve 570 fáig jutott és ő is pontot szerzett. Az utolsó dobások előtt még öt fával a vendégek vezettek. Amikor mindenki befejezte a versenyzést, izgatott számolgatás követően kiderül, a TSC hat bábuval többet döntött le, mint ellenfele, és ezzel megszerezte a két bajnoki pontot is.

Juhos Anikó: – Nagyon izgalmas találkozó volt. Óriási hátrányt dolgoztunk le. Ez a siker nagyon jól jött, mert az alapszakaszt a hatodik helyen zárhatjuk. A betegeskedés alaposan rányomták bélyegét a felkészülésünkre, a teljesítményünkre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!