Sport

2010.08.18. 13:54

Evezés: ötödik helyezések az egyetemi világbajnokságon

Címkék#Esztergom

Szeged adott otthont a tizenegyedik evezős egyetemi világbajnokságnak. Az esztergomi klubot a magyar egyetemi kettőpárevezős válogatott egység Sáska Beáta képviselte csapattársával, a csepeli Tóth Evelinnel.

Rafael Balázs

Ünnepélyesen fogadta Szeged városa a tizenegyedik evezős egyetemi világbajnokság résztvevőit. A nemzetek válogatott csapatai színpompás felvonulással tisztelegtek a város lakossága, a városvezetés és az indulók előtt.

A Matyi-éri evezőspályán az időjárás azonban nem fogadta kegyeibe a versenyzőket, hol a nagy hőséggel, hol a szél által felkorbácsolt hullámokkal kellet megküzdeniük. Az esztergomi evezős klubot a magyar egyetemi kettőpárevezős válogatott egység vezérevezőseként, Sáska Beáta képviselte csapattársával, a csepeli Tóth Evelinnel.
A lányok az idei magyar bajnoki cím birtokosaiként és az U 23-as világbajnokságon elért ötödik helyezésükkel bizakodva álltak rajthoz. Az előfutamból való továbbjutásuk, a középfutamban elért második pozíciójuk biztosította számukra a döntőben való szereplést. A mezőnyben elért harmadik legjobb időeredményük további reménykedésre adott okot.

A sorsolás szeszélye és az egyre erősödő oldalszél által az ötös és hatos pályán felkorbácsolt hullámok széttörték az éremesélyeket és a célbaérkezés, a hatalmas küzdelem ellenére csak az ötödik helyen sikerült. Olyan együttesektől kaptak ki, akiket az előfutamban és középfutamban már egyszer legyőztek. A megmérettetés legjobbja Litvánia lett, a dobogó második fokára Észtország állhatott, a bronzérmet Ausztrália zsebelte be, a negyedik helyen Lengyelország végzett, ötödik Magyarország, míg a hatodik pozíción Olaszország zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!