Sport

2010.08.10. 18:42

Európa elitje kézilabdázik Tatabányán

Talán még soha nem sikerült ilyen erős mezőnyt összeverbuválni egy felkészülési tornára Magyarországon, mint most az első Grundfos – Tatabánya-kupára.

P. J.

 A Földi Imre sportcsarnokban péntektől három napig a sportág európai elitje „teszi tiszteletét”. Most három napig a kézilabdáé, illetve a kézilabdázóké lesz a főszerep. A házigazdák mellett pályára lép, a dán Silkeborg, a francia Chambery, a német Lemgo, a cseh Karvina, valamint a Pick-Szeged. A csapatok két csoportban kezdik meg a tornát.
Németh Zoltán, a torna főszervezője kiemelte, ez az első alkalom, hogy ilyen rangos tornát rendezhet a klub és a város, de reméli, hagyományt teremthet a Carbonex.

Az ellenfelek között van a német Lemgo, amely megnyerte az Európa Kupát. A francia Chambery rendszeres Bajnokok Ligája résztvevő. Csehország bajnoka a Karvina. Eljön a dán pontvadászat egyik legjobbja, a Silkeborg. A Pick-Szegedet pedig nem kell bemutatni. Tehát nagyon erős lesz a mezőny.

Marosi László, a klub ügyvezető elnöke is régóta azon munkálkodik, hogy minden rendben legyen a három nap alatt.
– Sokat is dolgoztunk azért, hogy ne egy szokványos mezőny jöjjön össze a Grundfos-kupára – emelte ki a Zümi becenévre hallgató hajdani világklasszis. – Büszkék vagyunk, hogy ezt sikerült megszervezni. Azt várom, hogy a Carbonex partiban legyen ezekkel a neves csapatokkal. Legalább a harmadik helyért szeretnénk játszani.

Bódi Dezső társadalmi elnök örül, hogy ennek a közelgő tornának Tatabánya adhat otthont. – Úgy gondolom, jól felkészültünk – mondta. – Fontos megjegyezni, hogy óriási teher van a szervezőkön, hiszen hat csapatot kell kiszolgálnunk. Ilyenkor derül ki, az öltözőink kapacitása sem biztos, hogy elegendő. De nagy örömmel várjuk vendégeinket. és remélem, rajtunk nem múlik a torna sikere.

Debre Viktor, vezetőedző szeretné, ha a tatabányai fiúk jól szerepelnének. Sok nézőre és jó hangulatra számít a szakvezető. Az ilyen színvonalú mérkőzéssorozatok kiváló erőfelmérőnek is számítanak a hazai pontvadászat kezdete előtt. A tréner azt is hangsúlyozta, mindent elkövetnek azért, hogy a lehető legjobb helyezést érjék el.
Az előkészületi meccseket kisebb sérülés miatt kihagyó Ivo Diaz, a Carbonex KC csapatkapitánya is nagyon várja már a találkozókat, és nagyon kíváncsi, hogy ilyen „minőségű” együttesek ellen mire lehet képes a kék-fehér alakulat.

A csoportbeosztás és a torna programja
Csoportbeosztások:
A-csoport: Lemgo (német); Pick-Szeged; Chambery (francia).
B-csoport: Banik Karvina (cseh), Bjerringbro-Silkeborg (dán), Tatabánya Carbonex KC
A Grundfos Tatabánya-kupa programja:
péntek, 10 óra: Szeged – Chambery; 12 óra: Karvina – Silkeborg; 16,30 óra: Lemgo – Szeged; 18,30 óra: Silkeborg – Tatabánya. Szombat, 10 óra: Karvina – Tatabánya; 12 óra: Lemgo – Chambery; 16.30 óra: A 1. – B 2.; 18.30 óra: B 1. – A 2. Vasárnap, 15 óra: 5-6 helyért: A 3. – B 3.; 17 óra: 3–4 helyért; 19 óra: Döntő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!