Sport

2010.08.28. 10:33

Egyéniben és váltóban is versenyeznek a kontinensviadalon

A hét végén tartják Portugáliában a korosztályos triatlon Európa-bajnokságot. A magyar válogatott egyéniben és váltóban is indul a viadalon.

K. E.

A hét végén Portugáliában rendeznek korosztályos Európa-bajnokságot a kontinens legjobbjainak. Az eseménynek Vila Nova de Gaia ad otthont. Az U23-asok egyéniben és vegyes váltóban, az ifjúsági korúak hagyományos váltóban mérik össze tudásukat. A magyar válogatottban természetesen az ORTRI színeit képviselő kiválóságok is helyet kaptak. U23-ban Szalay Szandra és egykori klubtársa, a ma már a TVK-Malit erősítő Tóth Zsófia is ott lesz a mezőnyben, a fiatalabbaknál pedig Pap Eszter is a csapat tagja. Szombaton hirdetnek győzteseket az egyéni számokban, vasárnap a stafétákon a sor.

Licskó Csaba, az oroszlányiak edzője elmondta, nem az Eb Szalay Szandra fő versenye, hiszen a formát a budapesti világbajnokságra élezik. A vb-t két hét múlva rendezik a fővárosban. A trénertől megtudtuk azt is, hogy számos oka van annak, hogy beépítették a versenyprogramba a hét végi kontinensviadalt. Ezek közül a legfontosabb, hogy Szaszának sikerélményben legyen része a budapesti fellépés előtt. Az edző minimum elvárása, hogy tanítványa a 7-8. hely környékén végezzen. Elérhetőnek tartja azonban az ötödik helyezést, az éremszerzést bravúrnak könyvelné el. Szandra fizikai és taktikai felkészülése is jól sikerült, Licskó Csaba bízik benne, hogy felszabadultan, nagy önbizalommal fog versenyezni. Pap Eszter makacs sérüléssel bajlódott, de küzdeni tudását ismerve nem rajta fog múlni az ifi csapat jó szereplése.

Időrend, U23-as Eb, Portugália

Szombat, 14 óra: U23-as női, egyéni rajt; 17 óra: U23-as férfi, egyéni rajt.
Vasárnap, 14.30 óra: ifjúsági női, váltó rajt; 16 óra: ifjúsági férfi, váltó rajt; 17.30 óra: U23-as vegyes váltó rajt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!