Sport

2010.06.24. 19:37

Kétszer állhattak dobogóra a cselgáncsozók

A közelmúltban több szép eredményt értek el a Tatabányai Judo Club versenyzői.

K. E.

 A diák korú dzsúdósok az ausztriai Strasswalchenben vettek részt egy nemzetközi megmérettetésen, ahol a több országból érkező ifjú cselgáncsozók erős mezőnyt alkottak.

Az 50 kilogrammos Pretsner Ádám idősebbekkel megküzdve szerzett bronzérmet, a legfényesebb éremről egy bírói tévedés miatt maradt le. Ennek ellenére Ádám nagyszerűen harcolt, nem tudták kedvét szegni. Klubtársa, a 66 kilós Marton Viktor az ötödik helyen fejezte be a versenyt. A két sportoló edzője, Kunyik Zsolt – ahogy már arról korábban beszámoltunk – a budapesti szenior világbajnokságon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A következő állomás Cegléd volt, ahol a diákolimpia országos döntőjét rendezték. Pretsner Ádám (50 kg) itt minden mérkőzésén magabiztosan diadalmaskodott, aranyérmet akasztottak a nyakába. Marton Viktort (66 kg) is szólították az eredményhirdetésnél, bronzérmes pozícióban végzett. A 42 kilósok küzdelmeiben volt érdekelt Holló Martin, ő a hetedik legjobb volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!