Sport

2010.06.22. 16:00

Három hazai arany a gyalogló bajnokságon

A közelmúltban a Tatabányai SC-Geotech atlétikai szakosztály szervezésében a tatabányai Erőműi lakótelepen és környékén rendezték meg a 2010. évi Geotech U-23 gyalogló országos bajnokságot.

P. J.

A hét végén, még kánikulai hőségben, ötvenen utánpótláskorú atléta állt rajthoz a rangos sporteseményen, hogy minél gyorsabban teljesítse a korosztálya részére előírt távokat.

A hazai versenyzők kiválóan helytálltak az ob-n, amelyet bizonyít, hogy három versenyző is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

A 15 éves korosztályban Bagdány Tomasz az 5 km-es távon remekelt és 27 perc 53 másodperces idővel bizonyult a legjobbnak. A 13 éves korcsoportban Burger Donát 17:31perces időeredményével szintén az élen végzett.

A legnépesebb mezőny, a serdülő korú leányok 3 km-es versenyére gyűlt össze, amelyen Novák Réka 15:58 perces időeredményt gyalogolt és nagy fölénnyel nyerte korosztálya bajnokságát. Dicséretes Glázer Szabolcs 1:42:55 órás teljesítménye is, aki nagyon szoros küzdelemben minimális különbséggel szorult a második helyre a felnőttek 20 km-es meghívásos versenyén.

Farkas Bence a 10 km-es felnőtt gyaloglók mezőnyében ifjúsági korúként 52:17 perces eredményével az előkelő negyedik helyen végzett. Varjas Viktória az 5 km-es ifjúsági leány gyaloglók között ötödik lett 29:26 perccel.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen részt vett a gyalogló legenda, Kiss Antal, a Mexikói Olimpiai Játékok ezüstérmese, illetve versenybíróként közreműködött az ob-n a hosszú sérüléséből felépült Füsti Edina, a TSC-Geotech atlétikai szakosztályának gyalogló olimpikonja. A versenye rendezéséről, a körülményekről Máj Jánosné a TSC ügyvezető elnöke, elismerően. Külön kiemelte és megköszönte a két kiváló sportvezetőFarkas Zoltán és Szöllősi Miklós szervezőmunkáját.

Farkas Zoltán, edző sikeresen szerepelt tanítványairól a következőket mondta: – Örömteli, hogy ilyen nagy hőségben szakosztályunk minden versenyzője kitűnően szerepelt. Sportolóink számára a következő megmérettetés az ifjúsági- és junior országos bajnokság, ahol szintén jó szereplést várok mindannyiuktól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!